Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
3803
3856
10.12.2016.
Traženo smanjenje plata zaštitniku građana i povereniku za informacije
youtube.com/RTV Sreće

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, poslanik SNS

- Tim amandmanom hteo sam da na površinu ispliva licemerje poklonika Saše Jankovića i Rodoljuba Šabića. Jer niko nije branio nezavisnost NBS kada je smanjena plata guvernerke Jorgovanke Tabaković (trenutno iznosi oko 4.500 evra).

youtube.com/Info Centar

IGOR SALAK, poslanik DS

- Njihova plata primerena je značaju posla, što im obezbeđuje da budu zaista nezavisni. Uostalom, mesečna primanja naprednjaka Aleksandra Martinovića iz državnog i opštinskog budžeta veća su nego plate zaštitnika i poverenika.

Za i protiv
2148
2829
09.12.2016.
Mobilni telefoni korisni su u radu učenika
horizononline.org, vestionline.com

MILAN BAJIĆ, direktor OŠ "Josif Pančić"

- Pravilnik je precizirao upotrebu mobilnih telefona još 2003. To je sada i kompjuter koji neopreznom upotrebom može da napravi problem i izloži javnom objavljivanju fotografije učenika i nastavnika.

youtube.com/TVKopernikus

NATAŠA NIKOLIĆ-GAJIĆ, Savez učitelja Srbije

- Mobilni telefoni su sastavni deo života i što ih više budemo branili deci imaćemo veći problem. Osim toga, mogu da budu korisni, na primer ako sporije dete fotografiše tablu, pa preostalo prepiše kod kuće. 

Za i protiv
3232
3128
08.12.2016.
Svi veštaci procenitelji moraju da polože državni ispit
youtube.com/AmCham Serbia

NEBOJŠA NEŠOVANOVIĆ, direktor agencije za nekretnine

- Procene vrednosti nekretnina rađene su prilično nekvalitetno i slobodnim stilom. Radili su ih inženjeri građevinci koji ne znaju mnogo o tržišnim uslovima. Zato se uvode procenitelji kao nova profesija.

youtube.com/Nikola Dragović

NIKOLA DRAGOVIĆ, sindikat sudskih veštaka

- Veštaci se protive da ponovo prođu sve ispite. U Srbiji ima oko 7.000 veštaka i nije jasno da li će svi oni morati da izdvoje po 1.500 evra da bi dobili sertifikat za ono što već godinama rade.

Za i protiv
2955
2350
07.12.2016.
Rusija će priznati Kosovo u zamenu za priznanje prisajedinjenja Krima
youtube.com/Východoevropský klub

REFAT ČUBAROV, predstavnik krimskih Tatara

- Velike sile se cenkaju i niko ne zna šta će da bude. Već postoje planovi da se Kosovo zameni za Krim, zbog poboljšanja odnosa sa SAD, to su prognoze Trampovih ljudi.

youtube.com/Eesti Rahvusringhääling

ERKI BAHOVSKI, zvaničnik Evropske komisije

- Odbijanje da prizna nezavisnost Kosova predstavlja ugaoni kamen ruske spoljne politike. Moguć je sporazum sa SAD o Siriji, ali rusko priznanje Kosova prevazilazi najluđu maštu.

Za i protiv
2328
2584
05.12.2016.
Predlog budžeta za 2017. dostavljen poslanicima dva dana pred sednicu
youtube.com/RTV Sreće

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, poslanik SNS-a

- Dva dana je više nego dovoljno da se pročitaju 1263 strane ako se svako od poslanika posveti delu za koji je kompetentan. Biće i uvodnih izlaganja, neki će odugovlačiti, pa će biti četiri-pet dana, što je puna kapa.

youtube.com/Lični stav

DUŠAN PAVLOVIĆ, poslanik DJB

- Cilj je da poslanici nemaju vremena da pročitaju zakone i spreme amandmane, već samo da glasaju i da se spreči rasprava. A na dnevnom redu je još sedam tačaka, uključujući zakon o budžetskom sistemu.

Za i protiv
3284
3468
03.12.2016.
Aleksandar Vučić Uniju albanskih opština nazvao dečjom igrom
A. Čukić

MILOVAN DRECUN, poslanik SNS

- Formiranje unije Tirane, Prištine, Ulcinja, Tetova i Preševa je pokušaj revitalizacije ideje velike Albanije. Može se očekivati u Unija regiona. Slažem se s Vučićem da nema potrebe da se posebno reaguje na tu provokaciju.

youtube.com/SDS

GORAN BOGDANOVIĆ, poslanik SDS

- Tako je govorio i Slobodan Milošević 90-ih godina kada je zahteve Ibrahima Rugove opisivao kao nešto što se neće dogoditi. Videli smo šta je na kraju ispalo. Potezi Albanaca nisu naivni i ne možemo se opušteno ponašati.

Za i protiv
1893
2440
02.12.2016.
Premijer kaže da ne liči na Lazara i da više nema junaka kao Murat
youtube.com/sovracar

SLAVIŠA LEKIĆ, novinar

- Potpuno sam ubeđen da Aleksandar Vučić nije znao šta hoće da kaže, ali moram da priznam da je u pravu. Više liči na Erdogana, nego na Lazara. A što se Murata tiče, bolje da se u opoziciji zapati neki Miloš Obilić.
 

youtube.com/RTVojvodine

JOVAN KOMŠIĆ, politikolog

- Mislim da metafore istorijskog tipa, kao ove o Lazaru i Muratu, ne pomažu građanima Srbije da pravilno shvate suštinu predstojećih predsedničkih izbora i za koga da glasaju. Istina, ni opozicija im još ne pomaže u tome.

 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online