10 stvari koje ne znate o Mesiju

0

Zna se dobro ko je i šta Lionel Mesi. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena, a gotovo da nema rekorda koji nije uspeo da obori.

 

Upravo zato vam predstavljamo deset stvari koje možda niste znali o njemu.

 

Božija levica Lea Mesija
 

10. Maradonina "Božja ruka" postala je jedan od najpoznatijih fudbalskih poteza u istoriji, a da li ste znali da je istu stvar uradio i mlađi sunarodnik velikog El Pibea? Mesi je postigao pogodak levom rukom u katalonsom derbiju protiv Espanjola 2007. godine.

 

9. Njegovu verenicu Antonelu Rokuzo svi znaju, ali malo ko zna da je ona njegova ljubav iz detinjstva. Iako su zvanično započeli vezu 2009. godine, oni se u stvari znaju još i dečijih dana, jer je Antonela rođaka njegovog druga i upoznali su se kada su imali pet godina.

 

 

8. Omaleni Argentinac je odbio da igra za reprezentaciju Španije. Zemlja u kojoj je proveo veći deo svog života mu je 2004. godine ponudila da igra za njihov nacionalni tim ispod 20 godina, ali je Mesi odbio pobudu rekavši da želi da obuče samo plavo-beli dres "gaučosa".

 

7. Sve tetovaže na njegovom telu imaju veze sa porodicom. Kada mu se rodio sin Tijago, istetovirao je njegovo ime i otiske prstiju na listu leve noge, dok na levoj lopatici ima lik svoje majke.

 

6. Njegov nadimak je "Atomska buva", a dobio ga je zbog svoje i visine i brzine, a ne zbog "krvopijskih sposobnosti" kao njegov saigrač Suarez.

 

5. Njegov debi za selekciju Argentine bio je prava noćna mora! Svoje prve sekunde u dresu nacionalne selekcije zabeležio je protiv Mađarske 2005. godine, ali bukvalno, jer je posle samo 47 sekundi zaradio isključenje. To je jedan od najgorijih debija u istoriji fudbala.

 

4. Pep Gvadiola je zbog njega naredio da se ukloni Koka Kolin aparat iz trening centra Barselone, jer je Mesi previše konzumirao taj napitak i tako ugrožavao strogu dijetu.

 

 

3. Samo 18 država na svetu ima više stanovnika nego što mesi ima fanova na Fejsbuku. Čak 74.901.534 ljudi je lajkovalo njegovu zvaničnu stranicu, što je više nego populacija Velike Britanije.

 

2.Njegov prvi ugovor sa Barselonom napisan je na salveti, kada je imao samo 13 godina. Sportski direktor Katalonaca je bio toliko oduševljen njime da je želeo odmah da potpiše ugovor, a kako nije bilo papira u njegovoj blizini, napisao ga je na salveti.

 

1. Svoj ugovor sa velikanom španskog svetskog fudbala zaradio je žonglirajući pomorandže i teniske loptice. Jedan agent je poslao njegov snimak kako žonglira čelnicima Barse i oni su posle toga želeli što pre da ga vide na delu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here