10 trenutaka koji su obeležili fudbalsku 2014!

0

Beta/AP
Otvorio reviju golova protiv "karioka": Tomas Miler prvi je matirao matirao golmana Brazila Sezara
 

1. Polufinale Svetskog prvenstva: Brazil – Nemačka 1:7 – Rezultat za rubriku "Verovali ili ne". U borbi za finale videli smo totalnu dominaciju "pancera" koji su ponizili "karioke" na njihovom terenu i naneli im najteži poraz u istoriji.

Fonet/AP
Brazil u suzama posle debakla u polufinalu SP
 

Na poluvremenu je već bilo 0:5,  a u nastavku susreta, četa Joakima Leva smanjila je gas i dobila "samo" 7:1. Da su hteli, činilo se, da mogu i 10 golova da daju Brazilcima koji su bili u nokdaunu i nisu znali šta ih je snašlo.

Reuters/Y.H.
Kanibal opet ujeda: Luis Suarez se pravi "toša" posle skandala kada je ugrizao Đorđa Kjelinija
 

2. Luis Suarez je na Svetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao Đorđa Kjelinija  i zaradio četveromesečnu suspenziju – Opet je prgavi Urugvajac šokirao svet svojim kanibalskim ispadom. Ovo mu je bio treći put da ujeda protivničke igrače. Za ovo, nije dobio crveni karton na susretu sa Italijom, ali je video snimak pokazao da je ugrizao Italijama, pa je FIFA je bila neumoljiva.

Beta/AP/M. F.
"Zlatna koka" za porodicu: Nejmar
 

3. Nejmarov otac je od transfera sina u Barselonu zaradio 40 miliona evra –  Ovo je najveći novac za nekog agenta u fudbalskoj istoriji. Predsednik Barselone Sandro Roselj morao je da ostavku.

Beta/AP/K.W.
Konačno, i Arsen Venger da podigne trofej
 

4. Arsenal na otvorenom autobusu – Posle devet godina posta "tobdžije" su osvojili neki trofej i tako razveselili navijače.

Beta/AP/P.D.J.
Didije Drogba i Žervinjo, uzdanice Obale Slonovače
 

5. Posle utakmice Obale Slonovače i Kameruna policija nije imala milosti za navijače koji su uleteli u teren – Od pendreka nisu mogli da pobegnu ni fudbaleri, a najdeblji kraj izvukao je napadač Rome Žervinjo.

BETA/AP/M.F.
Na rukama fudbalera: Dijego Čolo Simeone, trofejni strateg "jorgandžija"
 

6. Šampion Primere je Atletiko, prekid dominacije Reala i Barselone – Četa Dijega Čola Simeonea u poslednjem kolu uspela je da izvuče bod na "Nou Kampu" i postane senzacionalni prvak Španije.

Beta/AP/A.M.
Na kolenima: Fudbaleri Grčke
 

7. Grčka – Farska Ostrva 0:1 – Najveće iznenađenje dosadašnjih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i kraj Klaudija Ranijerija na klupi Helena.

Beta/AP/J.S.
Popili gorku pilulu na startu sezone: Rajan Gigs i Luj van Gal
 

8. MK Dons – Manchester United 4:0 – Jedna od prvih utakmica Luja van Gala na klupi u kojoj je trećeligaš ponizio "crvene đavole".

Beta/AP/J. S.
Neće mu se ostvariti san da osvoji Premijer ligu: Stiven Džerard
 

9. Kristal Palas – Liverpul 3:3 – "Redsi" su još uvek bili u igri za titulu u Premijer ligi, a onda su pet minuta prokockali tri gola prednosti.

10. Sasuolov Domeniko Berardi (20) dao je četiri gola u pobedi protiv Milana 4:2 – Prvi put u istoriji Serie A dogodilo se da tako mladi igrač postigne sve pogotke za svoj tim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here