Unsplash

Veliki ego, manipulativno ponašanje, nedostatak prijatelja, impulsivnost. Ako su ovo osobine koje vaš dečko poseduje, u ozbiljnom ste problemu!On je neodljivo šarmantan i galantan sve do trenutka dok vam ne pokaže svoju mračnu stranu i vi se neočekivano nađete u horor ljubavnoj priči. Loše stvari se ne dešavaju uvek drugim ljudima, zato prestanite da idealizujete svog partnera i obrišite zamagljene ljubavne naočare. Racionalno sagledale njegovo ponašanje i preispitajte da li je u ovoj opasnoj zoni.

1. Ima ogroman ego

Priručnik za mentalne poremećaje kaže da sociopate imaju izraženo veliki ego i da su ekstremni narcisi. Zato, ukoliko je on zaljubljen u sebe i ne dozvoljava ni da pravite šale na njegov račun, nemojte da povezujete ovakvo ponašanje sa njegovom muškošću. On nije muževniji zbog svoje narcisoidnosti, već to ukazuje na poremećaj koji će vam od zajedničkog života sa njim napraviti pakao.

2. Laganje i manipulativno ponašanje

Sociopate koriste obmane i manipulacije na dnevnom nivou. Oni to rade čisto da bi sebe zadovoljili činjenicom da mogu da zavaraju ljude i nateraju ih da poveruju u njihove servirane laži. Time oni u svojim očima izgledaju sposobnije, važnije i opasnije. U vezi se laži teško praštaju, i svi verovatno nekada slažu, ali je bitno da primetite da li to vaš partner radi u kontinuitetu i sa svim ljudima oko sebe.

3. Ne pokazuje emocije

Znate da vas voli, iako vam to nikada nije pokazao, samo pričom ubedio u svoja osećanja. Njegov hladan odnos prema vama i nemogućnost da to promeni ukazuje na to da mu nešto definitivno fali. Iako arogancija nekada privlači poput magneta, činjenica je da svi živimo od ljubavi i pažnje.

4. Stid i kajanje? Nepoznate reči u njegovom rečniku

Uradio je nešto loše ili rekao grozne stvari, nakon kojih brzo ulazi u normalnu komunikaciju sa vama, ali izvinjenje sa njegovih usana nećete čuti. On jednostavno nema osećaj za to šta je ispravno ponašanje i opravdava sebe u svemu što radi. Nikada nije kriv, on je bezgrešan i nedodirljiv, neće pocrveneti ili pognuti glavu ako načini neku glupost, već nastavlja dalje kao da se ništa nije dogodilo.

5. U opasnim i zastrašujućim situacijama on je potpuno miran

Imali ste saobraćajnu nesreću i nekoga zgazili na putu? On jedva da promeni mimiku na licu i nakon toga svoj život nastavlja istim tokom kao i ranije, bez osvrta na strašan događaj. Eksperimenti su pokazali da dok normalni ljudi pokazuju strah gledajući uznemiravajuće slike, sociopate kao da gledaju u prazno.

6. Ponaša se neodgovorno i ekstremno impulsivno

On živi u trenutku, koji želi da iskoristi maksimalno. Ne voli da ga bilo šta koči i steže, jer će mu pokvariti uživanje. Nema odgovrnost prema vama zbog situacije u kojoj vas je ostavio na cedilu ili bez pardona može da napravi veliku grešku na poslu i da za to ne haje. Ukoliko pokušate da mu ukažete da to da je vetropirast i da se ponaša nezrelo, počeće da urla.

7. Nema prijatelje

Površnost je jedna od reči koja ga najbolje opisuje. On se ne udubljuje u odnose sa ljudima i jedva da ima nekog prijatelja. To treba da vam bude znak da je on asocijalna osoba, koja je sama sebi dovoljna, što znači da i vi u svakom trenutku možete postati višak.

8. On je preterano harizmatičan

Sociopate su obično veoma šarmantne i ljubazne, jer znaju da je takav stav put do njihovog cilja da se svima svide i olako dobiju sve što hoće. Oni su stručni prevaranti i uvek imaju tajni plan. Zato, pazite da taj majstor zavaravanja ne leži baš pored vas.

9. On je pravi zavisnik od adrenalina

Što uzbudljivije i luđe, to je njemu bolje i interesantnije. Želi da se oseća zadovoljno i izbegne eventualne posledice zbog svojih nepromišljenih gestova, ali uvek će iznova upadati u ekstremne situacije, jer mu uzburkaju krv i čine da se jedino tada oseća ispunjeno.

10. Ne poštuje autoritet i društvene norme

Pravilo je da pravila nema, a zakoni su tu da se krše. Društvene norme i ograničenja za njih ne važe, jer se osećaju moćnije od svega. Sankcije ih ne plaše, jer je osećaj straha i kajanja za njih strani pojam. Zato, nikada neće trpeti da im bilo ko naređuje, bilo da ste to vi ili šef na poslu, i uvek će raditi šta im je volja.

11. Praktikuju dubinski kontakt očima

Ako može satima da vas gleda u oči, to zna da bude seksi i romantično. Ali, ako to isto ponavlja i kada znate da vas laže pobegnite od njega što pre. Sociopate karakteriše dugo održavanje kontakta očima, jer ne skreću pogled usled bilo koje neugodne situaciju, već su bestidni i uvek će se truditi da izmanipulišu vama, a to najčešće rade jako dobro.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here