Dodik: Pratićemo stav Beograda

0
M. Karović
Milorad Dodik

Predsedavajući Predsedništvom BiH Milorad Dodik kaže da poštuje teritorijalni integritet Srbije i da Kosovo vidi kao unutrašnje pitanje Srbije.

Milorad Dodik je posle sastanka Predsedništva BiH sa komesarom Johanesom Hanom i predsednicima Evropske komisije i Evropskog saveta Žan Kold Junkerom i Donaldom Tuskom izjavio da se sa evropskim zvaničnicima pored evropskih integracija BiH reazgovaralo i o situaciji u regionu.

– Republika Srpska i ja ćemo pratiti ono što je stav Beograda. Poštujemo teritorijalni integritet Srbije i smatram da je Kosovo unutrašnje pitanje Srbije koje ona u dijalogu sa Prištinom treba da reši – izjavio je Dodik.

Predsedavajući Predsedništvom naglasio je da je u pitanju njegov lični stav, a ne stav zajednički stav Predsedništva BiH. Dodik je naveo da je u razgovoru sa evropskim zvaničnicima ocenjeno da je neophodno da saradnja u regionu dobije novu dinamiku.

– Predsedništvo BiH je pozvalo sve predsednike iz regiona, sem predstavnika Kosova, da dođu u poseru BiH i razgovaraju o svim otvorenim pitanjima – najavio je Milorad Dodik u Briselu.

Tročlano Predsedništvo BiH završilo je svoju prvu zvaniču posetu Briselu.

Tokom dva dana članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović sastali su se sa šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini, komesarom za predgovore o Pristupanju Johanesom Hanom i predsednicima Evropske komisije i Evropskog saveta Žan Kold Junkerom i Donaldom Tuskom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here