0

BORBA PROTIV EBOLE

FOTO: ROJTERS

Planeta je u strahu od epidemije ebole. Klinika Čariti u Berlinu je jedan od nekoliko centara u Nemačkoj spremnih da primi pacijente obolele od ebole i drugih zaraznih bolesti, kaže doktor tropske medicine Florijan Štajner. Po izlasku iz karantina, ovaj lekar, u specijalnoj opremi, podvgrnut je dezinfekcionom tre
tmanu.

PANDE U INKUBATORU

FOTO: ROJTERS

Tri bebe pande došle su na svet u Safari Parku u Guangdžouu u Kini. Nekoliko danas u provele u inkubatoru. U upravi zoološkog vrta ovo smatraju pravim čudom jer je stopa smrtnosti ovih sisara nakon rođenja izrazito visoka. Inače, ovo je četvrti put da budu rođene pande trojke, zahvaljujući proceduri veštačke oplodnje.

HOD PO MUKAMA

FOTO: ROJTERS

Džihadisti Islamske države ubili su najmanje 500 pripadnika verske zajednice Jazida u ofanzivi na severu Iraka, a najmanje 20.000 raseljenih civila sa tog područja uspelo je da pobegne sa planine Sindžar, gde su bili pod opsadom islamskih ekstremista. Ova žena, pripadnica zajednice Jazida, obmotala je stopala odećom kako bi lakše hodala po užarenom pesku.

PRAZNIK SPORTA

FOTO: ROJTERS

Ljubitelji sporta uživali su ovih dana u Evropskom prvenstvu u atletici u Cirihu. Na slici je Francuz Kevin Majer koji je u desetoboju osvojio srebrnu medalju.

PATNjE ANĐELA

FOTO: ROJTERS

Svedočenja preživelih Jazida koje džihadisti smatraju “poštovaocima đavola”, po mišljenju džihadista, veruju u pogrešnog boga, podsećaju na priče strave i užasa. Svet je sablaznut zbog stradanja pripadnika ove verske zajednice, a najtragičnije je što džihadisti nemaju milosti ni prema najmlađima, nedužnim žrtvama, koji umiru od gladi i žeđi…

REVIJA MINI AUTOMOBILA

FOTO: ROJTERS

U Pacifik Grouvu u Kaliforniji tradiconalno se održava izložba minijaturnih automobila, među kojima ima dosta oldtajmera. Ovaj šou privuče veliki broj ljubitelja četvorotočkaša svih uzrasta i godina.

SIJENSKI KONjI

FOTO: ROJTERS

Još od srednjeg veka u Sijeni održava se čuvena trka konja i to dva puta godišnje, 2. jula i 16. avgusta. Džokeji jašu bez sedla. Iako trke u proseku traju devedesetak sekundi, veoma su žestoke i uzbudljive, a održavaju se u čast Bogorodice. Na hiljade turista hrli u ovaj italijanski grad da bi videlo ovo čudesno takmičenje.

SVETKOVINA U INDIJI

FOTO: ROJTERS

Na proslavi Dana nezavisnosti Indije u gradu Bangalor, na jugoistoku ove zemlje, održan je neobični hepening. Indijski vojnici su na motociklima prolazili kroz vatreni obruč.

PAPIN SELFI U JUŽNOJ KOREJI

FOTO: AP

Poglavar Rimokatoličke crkve nije propustio priliku da, prilikom posete Južnoj Koreji, napravi selfi fotografiju sa tamošnjom omladinom. Papa Franja je pozvao na pomirenje Severnu i Južnu Koreju, uz napomenu da bi to donelo stabilnost čitavom regionu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here