MN Press
Košarkaš Budućnosti

Goga Bitadze, centar Mega Bemaksa koji je u elitnom evropskom nadmetanju nastupao kao pozajmljeni igrač u Budućnosti, proglašen je za “zvezdu u usponu” od strane Evrolige.

 

Iako je tek u decembru obukao dres Podgoričana i zbog toga odigrao samo 13 utakmica u eliti, 212 cm visoki Gruzijac je kao 19-godišnjak uspeo da u Evroligi prosečno ostvaruje 12,1 poen, 6,4 skoka i 2,3 blokade, uz prosečan indeks korisnosti od 16,3.

Bitadze je tek treći centar koji je proglašen za Evroliginu “zvezdu u usponu”, a prvi otkako se to desilo sa Andreom Barnjanijem 2006. godine, tada članom Benetona iz Treviza.

Od tada, ovu nagradu su dobili Rudi Fernandez, Danilo Galinari, Novica Veličković, Riki Rubio, Nikola Mirotić, Kostas Papanikolau, Bogdan Bogdanović i sa Partizanom 2014. i sa Fenerbahčeom godinu dana kasnije, Aleks Abrines i, u prethodne dve sezone, Luka Dončić kao član madridskog Reala.

Evroliga će MVP-a, idealnu petorku, dobitnika “Trofeja Aleksandar Gomeljski” i to kome će pripasti nagrada za najboljeg košarkaškog radnika u sezoni koja ulazi u završnicu proglasiti tokom završnog turnira u Vitoriji, koji počinje 17. maja.

Drugi u glasanju trenera za ovu prestižnu nagradu bio je Makabijev Jovel Zosman, a treći Jorgos Papajanis iz Panatinaikosa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here