Ukupno 35 klubova Superlige i Prve lige Srbije, na današnjoj redovnoj Skupštini, podržalo je rad Fudbalskog saveza Srbije (FS S) i rukovodstva na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom.

Skupština je održana u Sportskom centru FS S u Staroj Pazovi, a odsutni su bili samo predstavnici FK Partizan, FK Radnički Niš i FK Zlatibor

Sednicom je predsedavao predsednik Zajednice, Dragomir Lazović, dok su kao gosti bili prisutni predsednik FS S Kokeza, generalni sekretar Jovan Šurbatović i predsednik Sudijske komisije Milan Karadžić.

– Centralna tema današnje sednice bila je aktuelna situacija u takmičenju i istupanje predstavnika FK Partizan iz organa Zajednice. Svi klubovi jednoglasno su osudili ponašanje rukovodstva FK Partizan zbog neučestvovanja u radu organa Zajednice i javnih obraćanja koja nanose nesagledivu štetu domaćem fudbalu, kao i svim klubovima koji učestvuju u dva najviša ranga takmičenja. U isto vreme, članovi Skupštine Zajednice izrazili su poštovanje prema instituciji i značaju fudbalskog kluba Partizan – ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, u iscrpnoj diskusiji u kojoj su učestvovali gotovo svi predstavnici klubova konstatovano je da je dosadašnje suđenje na visokom nivou, znatno višem nego prethodnih sezona.

Istovremeno, rad Sudijske komisije FS S i predsednika Milana Karadžića je posebno pohvaljen.

– Ovoga puta klubovi su jednoglasno pružili podršku rukovodstvu FŠ na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom, uz ocenu da je dosadašnji rad FS Srbije značajno podigao opštu sliku i kvalitet domaćeg fudbala. Predsednik FS Srbije informisao je sve prisutne da Fudbalski savez Srbije kao i do sada stoji na raspolaganju svim klubovima i da su vrata za razgovore oko svih problema širom otvorena. Predsednik saveza posebno je poželeo je sreću FK Crvena zvezda, FK Partizan, FK Vojvodina i FK TSC u evropskim takmičenjima.

Skupština Zajednice apeluje na rukovodstvo FK Partizan da svoje stavove iznosi u okviru institucionalnih organa, u cilju opšteg interesa, pogotovu u momentu kada klubove i najbolju reprezentaciju Srbije očekuju presudni mečevi u evropskim takmičenjima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here