Youtube/TNT FOX
Foto: Ilustracija

Hrvatski Sabor je pre dve nedelje, tačnije 18. decembra 2020. godine, doneo Zakon o eksplozivnim napravama kojim je zabranjeno korištenje pirotehničkih sredstava kategorija F2 i F3.

Taj akt je na snazi od danas.

S obzirom na nedavne događaje, apelovalo se na nekorištenje petardi i u razdoblju u kojemu su bile dopuštene, ali one su u novogodišnjoj noći ionako odjekivale širom zemlje.

Prijatelji životinja zahvaljuju građanima koji su se odazvali apelima, a građane koji poseduju petarde mole da ih predaju MUP-u ili vrate u prodavnice gde su ih kupili s obzirom na to da je s današnjim danom stupila na snagu zabrana prodaje i upotrebe.

Ukazuju i da slab odaziv na apele pokazuje još jedan razlog zašto je zakonska zabrana bitna i zašto je to jedini delotvoran i nužan način za zaštitu građana i životinja kao i postizanje mira i sigurnosti.

Veruju da je ovo samo prvi značajan korak da se Zakon o eksplozivnim stvarima u potpunosti ispravi u smeru potpunog ograničenja upotrebe pirotehnike koja je opasna kada se nađe u rukama građana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here