Pexels.com

Šta je za vas mudrost? Taj pojam ipak je malo dublji od pameti ili inteligencije. Prema definiciji iz literature, mudrost je spoj dubokog znanja, odlične sposobnosti rasuđivanja i životnog iskustva…

Mudre su sve one osobe koje znaju prikladno da reaguju u situacijama, daju kvalitetan savet, dobro slušaju, upijaju i uče. Od akademske pa sve do one praktične pameti koja nam pomaže da se snađemo u životu – sve je to mudrost.

U nastavku proverite da li ste i vi među četiri najmudrije žene horoskopa.

1. Vodolija

Žene rođene u ovom znaku kraljice su mudrosti. Za to je zaslužan Uran, planeta inovacija i prosvetljenja. Mudrost žena Vodolije proizlazi iz inovativnih ideja kojima mogu da iznenade druge ljude. Kad govorimo o idejama, mislimo na praktično rešenje kako se izvući iz određene situacije. Ako imate problem – zovite Vodoliju.

Takođe, Vodolija je poznata po dubokoj analitičnosti, vizionarstvu i otvorenom umu. Žene Vodolije imaju snažan moralni kompas i vrlo jasno rasuđuju dobro i zlo. Znaju da život nije lak i da će im svako životno iskustvo pomoći da budu još mudrije. Žena Vodolija je emocionalno nezavisna i u tome takođe leži njihova mudrost.

2. Devica

Device su perfekcionisti koji teže savršenom životu – u svakom aspektu. Ta je osobina posebno upečatljiva kod žena koje uvek žele da se pokažu u najboljem svetlu. Praktična inteligencija žene Device je bez premca, a njihov radoznao um pomaže im da dostignu nivo mudrosti.

Device konstantno razvijaju intelekt, a usavršavanje u svakom aspektu života svojevrsna je zavisnost ovog znaka. Bez obzira na to čime se Devica bavi, ona će svoj posao uraditi savršeno. Predanost, inteligencija i odlično rešavanje problema čine ovaj znak posebno mudrim. Ženama Devicama vrlo je bitno da uvažite njihovo mišljenje, a svoje stavove pomno grade i čuvaju.

3. Blizanci

Žena Blizanac je u top tri najmudrija znaka Zodijaka. Ovim znakom vlada Merkur, planeta razmišljanja i komunikacije, pa su upravo to njeni najveći kvaliteti. Mudrost je i staloženost, a Blizanci su upravo takvi. Imaju malo brži jezik, ali uvek će dobro razmisliti o onome što su rekli i učinili.

Nije im problem da upute izvinjenje, a svesnost svojih reči i postupaka jedna je od karakteristika mudraca na koje mnogi mogli da se ugledaju. Blizance krase inteligencija i razboritost, a samodisciplina im je takođe urođena karakteristika. Znaju da postave granice i znaju kako drugima da daju prostor. Kombinacija svih tih osobina Blizance čini pravim mudracima.

4. Ovan

Tvrdoglava žena Ovan puno toga može da nas nauči. One su inicijatorke koje će rado sa vama podeliti svoja znanja. A ta znanja će same prikupiti, bez očekivanja da im okolina pomogne ili olakša. Žena Ovan je najnezavisniji znak. To su one prijateljice koje same odu na drugi kontinent, ili odluče jednostavno da izbrišu sve društvene mreže pa danima ne znate gde su.

Vole vreme da provode same sa sobom pa tako imaju dovoljno vremena da se upoznaju – i upravo tu leži njihova mudrost. Osim što su izuzetno inteligentne, obožavaju da sakupljaju praktično životno iskustvo koje zadivljuje njihove bližnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here