pixabay.com

Životni problemi često mogu stati na put i ponekad se možete zapitati gde je sve krenulo po zlu.

Da biste razumeli gde nestaje želja za seksom, stručnjak za odnose i seks Niki Goldstajn za “San” otkrila je četiri najveća problema koji smanjuju želju za seksom i ubijaju raspoloženje.

1. Stres

Za žene, stres može biti jedan od glavnih razloga koji im kvari raspoloženje.

– Razmislite o tome šta se događa kada ste stvarno pod stresom i imate poslovne i porodične obaveze. Kada legnete i ne dopustite da te misli izađu iz glave, vaše telo se oseća napeto, što nije najbolje raspoloženje za seks – objasnila je Niki.

2. Ogorčenost

U dugim vezama, partneri često nastavljaju da povređuju jedno drugo, a mnoge probleme jednostavno pokušavaju da zaborave. Međutim, to je nemoguće i kod njih se ponekad stvara ogorčenost, što je jedna od najvećih “ubica” seksualnog života.

– Možete doći do tačke u kojoj držite tu ogorčenost u sebi i kada vaš partner želi seks, pomislite “zašto bih imala seks s njim ako već godinama radi stvari koje mi smetaju” – objasnila je.

3. Vreme

Seks u vezama obično se događa kada se probudite ujutro ili pre nego što odete na spavanje noću, što je vreme kada ste najviše pospani. Seks uveče je često užurban jer želite što pre da odete na spavanje, dok vam ujutro treba dosta vremena da se razbudite.

– Trebalo bi da pronađete bolje vreme za seks, kada oboje imate energije i kada seks neće biti užurban – naglasila je Niki.

4. Samopouzdanje

Ako se ne osećate 100 posto sigurni i samopouzdani u svojoj koži, to je čest problem koji uništava seksualni život.

– To se može videti kada se zapravo odmičete od partnera jer vam više nije prijatan njegov dodir i jer se osećate pomalo nervozno. Takođe, postoje razni faktori koji utiču na to, o kojima žene nisu edukovane i nisu svesne zašto nemaju samopouzdanja – zaključila je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here