5 neprijatelja erekcije

0

Povedite računa o ishrani i načinu života za bolju erekciju
 

 

Kod erekcije je sve u protoku krvi. Tako da srce, organ koji pumpa krv kroy vaše telo, mora da bude u savršeno dobrom stanju kako biste dobili odlične erekcije.

Sve što "guši" srce, kao što je gojaznost ili pušenje, može da utiče i na vašu "alatku". Testosteron je drugi ključni faktor za vašu erekciju, a postoji gomila stvari koje mogu da sprečenje proizvonju ovog hormona.

 

Sve stvari sa ovog spiska mogu da utiču na vašu erekciju:

 

Dezert
Unošenjem šećera u vaš organizam, bez obzira da li je to parče torte ili konzerva gazoranog pića, uzrokujete podižete nivo glukoze, koja stimuliše ispuštenja insulina. Kako nivo insulina raste, proizvodnja testosterona opada, što zapravo otežava vašem drugaru da se probudi. Barem je tako pokazalo nedavno Irsko-Američko istraživanje (naučnici su vezom između šećera-insulina-testosterona objasnili i pojam jutarnjeg "šatora", jedne od najjačih erekcija, a objašnjenje je jednostavno u tom trenutku ništa niste jeli, pa nije došlo ni do proizvonje insulina.).

 

Loš san
Spavanje po 5 sati nekoliko dana je bilo dovoljno da spusti nivi testosterona za 10 odsto u maloj grupi zdravih ispitanika, zaključilo je novo istraživanje sa Univerziteta u Čikagu. Spavanje je veoma bitno, za vaše sveukupno zdravlje, a posebno za proizvodnju testosterona. Nemojte da se začudite ukoliko vam nakon nekoliko neporspavanih noći, erekcija i ne bude nešto.

 

Soja
Omiljena hrana svakog vegeterijanca ima svojstva koja zapravo proizvode estrogen, koji jednostavno ubija vaš testosteron. Istraživanje sa Harvardove Škole Medicine otkrilo je da malo soje neće ubiti vaš libido, ali plan ishrane u kojem se nalazi dosta soje ili njenih prerađevina mogu da dovedu do problema za vaš erekciju.


Previše trčite
Ukoliko nedeljno pretrčite 65 i više kilometara, možete da spustite nivo testosterona za čak 17%, pokazalo je istraživanje na Univerzitetu Britanska Kolumbija. Previše trčanja može da pobrka komunikaciju između vašeg mozga i žlezda koje proizvode ovaj hormon.

 

Alkohol
Neeeeeeee! Verovatno ste se nadali da se alkohol neće pojaviti na ovoj listi. Slično kao i soja, vaša omiljena pića sadrže supstance koje su slične estrogenu, koje mogu da smanje nivo vašeg testosterona. Na svu sreću, morate da konzumirate baš dosta lakohola da biste bili mlitavi između nogu, više od dva pića dnevno, svaki dan, bar tako pokazuju rezulati istraživanja Univerziteta u Viskonsinu.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here