pixabay.com

Ako često tokom odnosa ne uspevate da doživite vrhunac, možda postoji i objašnjenje za to, a stručnjaci su ga i ponudili.

Jedno istraživanje je pokazalo da od 2.769 žena samo njih 15 odsto doživi vrhunac tokom svakog seksa sa partnerom.

Druga studija je utvrdila da čak 77 odsto dama lakše doživi orgazam tokom masturbacije, nego tokom odnosa sa partnerom, a stručnjak za seks Trejsi Koks otkriva pet razloga zašto ne možete da doživite vrhunac.

1. Pogrešna tehnika

Trejsi kaže da su dva glavna faktora koja odlučuju da li će žena doživeti orgazam – da li je predigra dovoljno trajala i da li je tokom predigre bilo direktne stimulacije klitorisa. Ona ističe da je većini žena potrebna ta stimulacija, ali je važno da ona ne bude previše gruba, da pritisak ne bude prejak i pokreti prebrzi.

O tome koliko je ženama teško da dožive orgazam bez stimulacije klitorisa u predigri govori podatak da samo 18 odsto dama može da doživi vrhunac samom penetracijom.

2. Partner vas požuruje

Ako nema dovoljno stimulacije pre penetracije, a za to treba vremena, šanse za orgazam su mnogo manje. Stručnjakinja za seks savetuje i da budete otvorene prema partneru i kažete mu ili pokažete šta vam najviše prija, to je najbolji način da osigurate užitak.

3. Ne samozadovoljavate se i nikada niste

Gotovo su stoprocentne šanse da prvi orgazam doživite samozadovoljavanjem. Tada imate slobodu da radite šta želite, brzinom kojom želite, opušteno istražujete svoje telo i intuitivno radite šta vam prija.

Ako to nikada niste radile, verovatno i ne znate najbolje šta vas uzbuđuje, pa otuda i problemi sa vrhuncem tokom odnosa sa partnerom.

4. Seks povezujete sa stidom

Ukoliko ste odgajani tako da mislite da je seks sraman ili se o toj temi nikada nije pričalo, veće su šanse da ne možete da doživite orgazam, bilo sami ili sa partnerom. Prosto je, ako se fokusirate na to da je seks sraman i da ne bi trebalo to da radite, ne možete baš ni da uživate.

Ako je to vaš slučaj, savet stručnjaka je da za seks upotrebljavate neku drugu reč, kako se u mozgu ne bi odmah javila negativna asocijacija za intimni odnos.

5. Ne poznajete svoje telo

Što više znate o svojim genitalijama i stimulaciji koja vam je potrebna, to su veće šanse da doživite vrhunac. S druge strane, ako ne poznajete svoje telo, jasno je da su vam smanjene šanse za uživanje u odnosu jer jednostavno ne znate šta vam prija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here