pixabay.com

Urođeno im je da rođeno im da previše razmišljaju, što često može da bude kočnica u seksu…

Čekaju da budu raspoložene za seks

Ako čekate da se vaš mozak i telo krene u seksualnu akciju, verovatno to nećete činiti baš često. To je zato što većina žena ne oseća požudu dok ih nešto ne podstakne na to, kao što su partnerovi poljupci, dodir…
– Predigra, pa i sami dodiri, pokreću telo da šalje mozgu poruku da se aktivira zanimanje za seks, pokazala su istraživanja – kaže američki lekar Skot Halcman.

– Čak i ako osećate da niste dovoljno spremni za sam čin, na primer niste dovoljno vlažni, to ne znači da niste uzbuđeni. U ovakvim slučajevima mogu da pomognu lubrikanti tokom predigre”, ispričala je psihijatar Madelin Kastelanos.

Ne maštaju

Parovi koji su dugo zajedno mogu da dožive period dosadnog seksa, stručnjaci navode da je načešći razlog što su prestali da maštaju. Žene se u tome posebno ograničavaju, jer osećaju da je to pogrešno. Ipak, Kastelanos kaže da “nema ničeg lošeg u tome da razmišljate o seksu i maštate o različitim scenarijima”.

Krivica

– Biološki, žene su predodređene da stavljaju tuđe potrebe ispred svojih. Ali taj instinkt treba da odbace kad je u pitanju njihov seksualni život. Treba da uspore. Ženama je potrebno više vremena i da se uzbude i da dožive orgazam i to je u redu. Ne osećajte se krivim. Vaš užitak uzbuđuje partnere – objasnila je Kastelanos.

Kad on ima problema, misle da su one krive

– Iscrpljenost, stres i depresija mogu značajno da utiču na muški libido, jednako kao i na žensku želju – objasnio je Halcman.

Mišljenje o sopstvenom telu

Muškarci žele seks sa svojom partnerkom i to je to. Opustite se i uživajte. Vaše mišljenje o svom telu šteti samo vama, on tako ne razmišlja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here