Lična arhiva
Porodica Virijević Ničić

Samo nedelju dana je prošlo od poslednjih donacija ljudi dobrog srca iz naše dijaspore pristiglih za porodicu Nataše i Bojana Ničića iz Novog Badovca kod Gračanice, koji uz mnoge teškoće podižu šestoro dece, a već su imali razlog za novu radost. Ovog puta zasluga za to je pripala našem plemenitom čitaocu iz Toronta u Kanadi, Miroslavu Kostiću koji im je direktno uputio pomoć od 300 evra.

Čim je podigla donaciju, Nataša Virijević Ničić se javila i našoj Redakciji, poželevši da donatoru uputi tople reči zahvalnosti.

– Molimo vas da se u ime cele naše porodice do neba zahvalite tom divnom čoveku. Bog ga blagoslovio i sve najbolje mu podario, a najpre dobro zdravlje kao i celoj njegovoj porodici. Njegova pomoć nam je kao i prethodne stigla u dobar čas da kupimo ogrev i spremimo malo zimnicu što je za nas od velikog značaja – rekla je u dahu Nataša Virijević Ničić.

Razlog zbog kojih se Ničići svako malo nađu u nemilosti sudbine jesu izuzetno teški uslovi za život na Kosmetu. Posla nema, teško se do njega dolazi, a i do nadnice.

– Situacija je takva da ovde ne možemo pošteno da zaradimo koji dinar u nadnici zbog čega smo u posebno teškom položaju. Do posla na Kosmetu se veoma teško dolazi. Zato se uprkos svim naporima, često nađemo u velikim problemima, pa ili ostanemo bez najosnovnijih sredstava, ili nam isključe struju. Da nam nije podrške ovako dobrih ljudi, teško da bismo ovde uopšte i opstali – iskreno će Nataša o čijoj porodici i nevoljama s kojima se suočava zajedno sa dečicom pišemo već godinama unazad.

Istina, pomoć plemenitih zemljaka koja im je za to vreme pristizala u nekoliko bila je od velikog značaja ovu osmočlanu porodicu, ali nedovoljna da budu mirni i u narednim danima.

– Neizvesnost je najgori drug i utiče na sve nas. Sve se nadamo, promeniće se nešto, doći će neka bolja vremena i za nas, ali to neko bolje vreme nikako da dođe. Socijalna pomoć koju primamo nije dovoljna da skrpimo kraj s krajem. Težak je ovo život, ali ovo je naša rodna gruda i mi je se ne možemo tako lako odreći. Zato i jesmo tu gde jesmo i mučimo se, ali se nadamo da naša deca neće i da će jednog dana sve ovo kroz šta smo prošli, ostati za nama – kazala je Nataša Virijević Ničić, čija najmlađa ćerkica Nevena ima samo dve godine.

Suprug Bojan ističe da mu je najteže što nema posla. Kaže da bi radio bilo šta samo da omogući porodici pristojan život.

Podsećanja radi, njegova porodica je dosad prošla kroz mnoge teške životne usude. Nataša je žena vedrog duha uprkos tome što je život nije mazio, baš kao ni Bojana koji je 1999. godine morao da izbegne iz sopstvene kuće u okolini Prištine, kad su mu Albanci kidnapovali oca, da bi potom saznao da je ubijen. Tokom boravka u raseljeništvu upoznao je Natašu, ali nije mogao bez rodnog kraja gde mu je jedina mogućnost bio smeštaj u kontejnerskom naselju u kome su im se rodila gotovo sva deca. Skoro deceniju proveli su u kontejnerskom naselju u Gračanici, sanjajući o pristojnom krovu nad glavom, koji su dobili od Skupštine grada Prištine sa sedištem u Gračanici tek 2016.

Blagosiljaju dobrotvore: Nataša i Bojan Ničić

Kuća sređena

Nataša Virijević Ničić je podsetila i da im je tokom juna u pomoć pritekla i Tamara Grujić (emisija “S Tamarom u akciji”) sa svojom ekipom, pa su zahvaljujući njima Ničići osvežili svoj dom, dobili lepo uređene sobe, kuhinju, kupatilo i nov nameštaj. Sada je sve sređeno i pod konac. To sami nikako ne bi mogli da urade.

– Mnogo smo im zahvalni jer su uspeli da nam isteraju vlagu iz kuće, renoviraju je, obezbede nov nameštaj. Sada nam je sve mnogo lepše i prijatnije za život. Jedinu muku predstavlja teška svakodnevica i kako da se prehranimo – kazala je Nataša Virijević Ničić ističući da je zato do neba zahvalna plemenitim čitaocima “Vesti” koji ih nikad nisu ostavili na cedilu.

Kontakt za pomoć

Svi zainteresovani plemeniti čitaoci “Vesti” koji mogu i žele da pomognu porodici Ničić da poboljšaju svoj život, mogu stupiti u kontakt sa njima putem telefona na broj: + 381 66 92 73 323, adresa je: Ulica Alekse Šantića broj 1, Novi Badovac 38205, Gračanica, KiM, Srbija. Na ime Nataše Virijević Ničić otvoren je i tekući račun u Komercijalnoj banci: 205-9011005284427-52 za uplate donacija iz Srbije, a pošto nemaju devizni račun, Vestern Union je jedno od rešenja za slanje pomoći iz inostranstva.