EPA/Zoltan Mathe
Više vrsta vakcina

Na konferenciji za medije koja je usledila nakon dočeka vakcina, najpre se obratio doktor Megista Abebueha Aseka, zamenik direktora Svetske zdravstvene organizacije.

Doktor Asefa je tokom svog obraćanja medijima pohavilo Vladu Srbije na odličnim rezultatima u imunizaciji stanovništva.

– Ministarsko Joksimović, ja prvo želim da pohvalim napredak koji je Vlada Srbije uradila na polju vakcinacije. Ova epidemija nije ni blizu kraja i vakcine će biti glavne u borbi protiv korona virusa koje će stizati u sve većem broju. Niko nije bezbedan dok svi nisu bezbedni. U skladu sa tim, moja organizacija je razvila inicijativu za pravilnu raspodelu vakcina preko sistema Kovaks. Plan je da se iporuči više od 2 milijarde doza do kraja 2021. godine. Mi se zaista nadamo da će nam vakcinacija pomoći da se vratimo normalnom životu. Dok ne dođemo do potpunog obuhvata, moramo da poštujemo sve neophodne mere. Tako da je važno da i kada se vakcinišemo važno je da poštujemo zdravstvene mere – rekao je doktor Asefa.

Zatim se javnosti obratila Dejana Kostadinova, direktorka UNICEF u Srbiji.

Kostadinova navodi da je danas u Srbiju dostavljeno 57.600 doza vakcina preko Kovaksa, a da je u planu preko UNICEF-a da se isporuči još 201.600 doza vakcina.

– Želim da iskoristim ovu priliku da se zahvalim Vladi Srbije na odličnoj kooperaciji tokom ovog projekta – rekla je Kostadinova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here