Više old 6.000 Kineza u nedelju, na dan kad je trebalo da se održi 33. BGD maraton, učestvovaće u virtuelnoj trci kao znak podrške Srbiji i srpskom narodu.

S obzirom na to da je u Kini još uvek na snazi zabrana masovnog okupljanja, kao i masovnog zajedničkog trčanja, svaki prijavljeni učesnik, sa teritorije cele NR Kine, samostalno će trčati svoju trku

Distanca može da bude i kraća od maratonske trke, biće praćena i evidentirana, a svaki učesnik će, kao podsećanje na učešće na ovom jedinstvenom događaju, dobiće i posebno dizajniranu dvojezičnu elektronsku diplomu.

Takođe je kreirana i unikatna serija medalja sa natpisom “China-Serbia Friendship Long Live” sa zastavama NR Kine i Republike Srbije na traci za medalju.

Poseban znak podrške je i odluka da svaki kineski učesnik virtuelnog 33. Beogradskog maratona, prilikom prijavljivanja za ovaj događaj uplati i simboličnu startninu za učešće, a taj iznos će biti prosleđen kao humanitarna podrška Srbiji u borbi protiv virusa COVID 19.

Kineska trkačka zajednica je, na ovaj jedinstven način, pokazala svoju snagu i solidarnost u daljoj izgradnji srpskog i kineskog prijateljstva.

Beogradski maraton, 33. po redu, odložen je za 18. oktobar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here