youtube/MyHowBook

Donosimo vam osam tajni žena koje su “prevalile” četrdesetu:

Možete lepo da se zabavite sami

Kada napuniš 20 godina, muči te saznanje da se neko večeras zabavlja u veselom društvu, neko je za vikend otišao u drugu zemlju. A kada imate četrdeset godina, ne zamarate se upoređivanjem svog života sa drugima. Sa 40 godina, žena shvata da se može lepo provesti sama, drago joj je što sebi može priuštiti da nikog ne vidi i ne ide nigde.

Znate šta vam treba u krevetu

Za razliku od muškaraca, vrhunac seksualnosti kod žena se javlja u zrelijim godinama. Sa 40 godina, žena tačno zna s kim, kada i gde želi da vodi ljubav. Više ne nastoji da udovolji muškarcu jer je naučila da pravi intimni osećaj dolazi kada uživa u intimnosti.

Staviti sebe na prvo mesto

Jasno shvatanje da fizičko zdravlje, stabilno psihološko stanje i unutrašnji osećaj sreće sa godinama treba da budu na prvom mestu. Nije stvar u sebičnosti. Ovo je mudar stav! Deca i muž ne mogu biti srećni, poslovi ne mogu biti uspešno završeni, ako je žena psihički nesrećna žena.

Neuspeh je normalan deo života

U mladosti najmanji neuspeh doživljava se kao univerzalna katastrofa. Setite se svojih briga zbog neuspelog ispita, od raskida sa momkom čijeg se imena više ne sećate. Do 40 godina takvih se neuspeha toliko nakupi da izgleda glupo brinuti se o novim. Starost daje odličnu snagu da pređete preko većine nevolja i samo krene dalje.

Ništa dobro se ne dešava posle dva sata ujutro

U mladosti nam se čini da je napuštanje zabave jednako zločinu. Sa 40 godina, žena je dovoljno mudra da shvati da je najbolji način da se veče završi dobro, da se ode na vreme. Kako je divno ujutro se probuditi sa relativno bistrom glavom, setiti se svega i, što je najvažnije, ne patiti od stida zbog nejasnih misli “Šta sam juče radila?”

Nije svako iskustvo korisno

Ako mladost prolazi pod motom “Svako iskustvo je korisno i nečemu nas uči!”, žena sa 40 godina shvata da je to najgora glupost ikad smišljena. Ona vidi kako su određena iskustva slomila njene prijatelje. Jednog ubije alkohol, drugi ne može da se vrati u normalan život nakon drugog razvoda. Starost nas navodi na misao da je neke stvari bolje nikad ne raditi i ne pokušavati!

Gubitak kilograma neće automatski doneti sreću

Višak kilograma, seda kosa, bore i podočnjaci ne definišu ko ste zapravo. Naravno, bilo bi lepo imati sve ovo manje. Ali maltretirati sebe zbog zamišljenih nedostataka u izgledu je glupo. Ali obratiti pažnju na rad unutrašnjih organa vrlo je važno.

Deca će otići

Sa 40 godina, žena će videti da su deca već odrasla i za nekoliko godina moraće da napuste kuću. Ali u tome nema tragedije ili dugo očekivanog izbavljenja, samo je još jedna faza u životu završena, a predstoji još mnogo godina života i treba ih živeti dostojanstveno. Zato je ideja da se život završava posle 30 godina klinički delirijum.

Sa 18, 25, 30, 40, 50… žena živi mnogo različitih života i sa svakom novom fazom njena ličnost postaje sve dublja i zanimljivija.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime