Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 18.10.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva A

U srcu dobrotvorke

Duboko ganuta sudbinom trogodišnjeg Sergeja Andrejevića iz Zemuna, koji je zbog upale mozga na samom rođenju ima brojna psihomotorna oštećenja, naša plemenita čitateljka i učesnica u brojnim akcijama Humanitarnog mosta S. N. iz Frankfurta je poželela da pomogne njegovoj porodici.

Lična arhiva
Teška sudbina u srce ganula: Sergej Andrejević

Stoga je nedavno posredstvom naše Redakcije u Bad Filbelu, za ovog mališana, poslala novčanu pomoć od 50 evra uz toplo pismo u kome između ostalog piše:

"Poštovanoj Redakciji 'Vesti' želim mnogo uspeha u daljem radu i zahvalnost što ste mnogima omogućili da pomognu bolesnima i nemoćnima u otadžbini, posebno deci posredstvom vaše rubrike Humanitarni most. Ovog puta želim da uputim pomoć od 50 evra za malog Sergeja Andrejevića kome želim uspešno lečenje u Italiji. U srcu ga nosim i svako dobro od Gospoda želim."

Ne časeći časa, Andrejevićima je ovaj prilog ubrzo uručen.

- Svaki put kada nas obavestite da je stigla pomoć nekoga od humanih zemljaka iz dijaspore, mi se iznova iznenadimo i obradujemo. Prezahvalni smo na razumevanju i podršci svim dobrim ljudima jer da nije toga, naše dete ne bi dobilo šansu da se leči. Samim tim, Sergej bi ostao poput biljke kojoj je potrebna doživotna nega. Još jednom veliko hvala i toj divnoj ženi što je mislila na njega. Nama ne preostaje ništa drugo nego da se nadamo da ćemo uspeti da do januara prikupimo 7.000 evra koliko je potrebno da nastavimo lečenje u Italiji u nadi da će naš sin jednog dana stati na svoje noge, koliko god to sad neverovatno zvučalo - kazala je Svetlana Andrejević (38) preuzevši prilog u beogradskom dopisništvu "Vesti".

Dar i za Aleksu

Mali Sergej Andrejević, međutim, nije jedini na koga je plemenita S. N. iz Frankfurta mislila. Ona je još 50 evra namenila i šestogodišnjem siročetu Aleksi Bogdanoviću iz Bijeljine, koji, iako tako mali, već mora da brine za sopstvenu egzistenciju. Narednih dana i ovaj dar stići će u ruke njegove bake Razije, o čemu ćemo pisati.

Njen sinčić anđeoskog lica, nažalost, ne može da priča, hoda, sedi, ne pruža ruke da dohvati igračku. Doskoro nije imao ni emotivnu reakciju, nije se smejao, a ni plakao.

Posledice izuzetno opasnog virusa, koji je napao ceo organizam malog Sergeja, bile su vidljivije iz meseca u mesec. Andrejevići su uviđali da im beba sve više kasni s razvojem, pa su tako u jednom trenutku potpuno izgubili vezu sa Sergejem.

- Nismo se mirili s tim da će ostati takav čitavog života. Znali smo da za našeg sina ne postoji čarobni štapić koji bi rešio sve njegove probleme i prihvatili smo činjenicu da ćemo morati sa njim mnogo da radimo da ne bi ostao poput biljke. Sudbina i potraga za lekom nas je odvela u Italiju, u okolinu Pize, u Doman International Institute gde smo započeli program osmišljen od strane međunarodnih naučnika, neurologa i psihologa iz Amerike, koji je po mnogo čemu revolucionaran kod dece koja pate od neuroloških oboljenja - rekla je brižna majka Svetlana i dodala:

Kontakt adresa i računi

Plemeniti čitaoci "Vesti" koji žele da pomognu porodici Andrejević i lečenje njihovog sina Sergeja mogu stupiti sa njima u kontakt na adresu: Trive Vitasovića br. 16/1, 11185 Zemun Polje i broj telefona: 00381 63 307 510, radi dogovora o načinu slanja i dostave pomoći. Otvoren je i devizni račun na ime Svetlane Andrejević u banci Inteza na broj RS 35160513020240353035 SNjIFT DBDBRSBG i dinarski: 160-5100102851334-78.
 

- Zahvaljujući tome, Sergej je sada svesniji okoline, čak je počeo polako i da guta tečnu hranu, što ranije nije mogao. Svaki mesec primećujem poneku reakciju u odnosu na period kad ništa nije mogao. Zato se svim silama trudimo da nastavimo s ovim programom, sigurni da je to za naše dete jedina nada da će pobediti nedaće s kojima se suočio još na rođenju. Ali, istina je da sami ne možemo da izborimo bitku s finansijama koje su za to potrebne, budući da živimo samo od plate supruga Miroljuba.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Stigla oprema od 5.800 evra
HUMANITARNI MOST Laptop za veliku radost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online