Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Dejanu pomoć, Bojanu stipendija

Obolelom ratniku Dejanu Miloševiću (43) iz Vranja i njegovoj majci Vesni i ovog meseca prosledili smo prilog anonimnog donatora iz Minhena od 55 evra. Imajući u vidu da to činimo već punu deceniju, možemo to kategorisati kao dobročinstvo bez premca.

D. Đorđević - M. Karović
Dejan Milošević sa majkom Vesnom

Upravo zato je i Miloševićima, teško da pronađu prave reči zahvalnosti svom dobrotvoru koji neprestano misli na njih i šalje pomoć.

- Nadamo se samo da će mu dobri Bog stostruko vrati. On je naš anđeo čuvar i bdi nad nama tolike godine da je svaka reč zahvalnosti mala. Kod nas je uglavnom sve po starom i svaki dan neka muka. Najveća su lekovi sa kojima ne možemo da izađemo na kraj. U glavi mi je košmar, jer me pritiska dug za vodu koju su nam nedavno uveli, kao i Dejanovo urušeno zdravstveno stanje - iskreno će Vesna Milošević, koja sebe i sina izdržava od skromne penzije koja iznosi 130 evra.

Danonoćno pazi na Dejana, obolelog ratnika, koji muke muči sa dijabetesom, Vijetnamskim sindromom i ranama na stopalu, ali i srčanim problemima, a pritom nema nikakva prava na socijalnu pomoć, iako je bio ratni dobrovoljac.

D. Đorđević - M. Karović
Bojan Mijatović

Redovna stipendija od 50 evra plemenite M. E. iz Frankfurta za brucoša Bojana Mijatovića (19) iz Novog Grada i za nastavak njegovog uspešnog školovanja u Beogradu, takođe je stigla na zadatu adresu. Na njenu dobrotu, Bojan kao i u protekle dve godine, odgovara trudom da uspeh na fakultetu bude što bolji, kako bi opravdao njeno poverenje.

- Pošto sam upisao i studiram ono što volim, sve ide kako treba, a nadam se da će se tako i nastaviti. Mojoj dobrotvorki, kao i uvek želim svu sreću i dobro zdravlje. Hvala što me ne zaboravlja i svakog meseca usrećuje - rekao je mladi Bojan Mijatović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Da se još hrabrije bore
HUMANITARNI MOST Na radost vam se vratilo
HUMANITARNI MOST Mirne do proleća
HUMANITARNI MOST Obnovimo svetinju
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online