Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.02.2019.
02:30
Vestionline, telegraf.rs A

Spremite afrodizijak za svog partnera

Spremite na vreme sjajnu večeru za vas i vašeg partnera.

pixabay.com
Foto: Arhiva

Zavodljivu večeru započnite pićem koje će učiniti da vam krv malo proključa. Za pripremu ovog pića potrebno vam je 1/4 čaše vodke, sok od jedne pomorandže, sok od jednog limuna, sok od jedne limete, gazirani sok od pomorandže i kolutovi limuna i limete za dekoraciju.

Podelite količinu vodke i sokova u dve čaše pune leda. Sipajte gazirani sok od pomorandže poslednji i ukrasite čaše kolutom limuna i kolutom limete.

Kao glavno jelo predlažemo vam pečenu piletinu sa cveklom i salatu od spanaća. Ovo afrodizijak jelo je veoma koloritno, ukusno i neće vas ugojiti jer se sastoji od zdravih namirnica. Ukusno je i lako za pripremu, a potrebno vam je malo soli i sveži biber, 2 komada pilećih grudi, 3 kašike maslinovog ulja, 4 manjih ili jedna velika cvekla koju ćete očistiti i iseći na trake debljine 1cm, 2 kašike limunovog soka, pola kašičice vlašca i 4 šoljice svežeg spanaća.

U pleh obložen aluminijumnskom folijom poređajte meso i posolite. U činiju stavite cveklu, jednu kašiku maslinovog ulja, so i biber. Poređajte oko piletine i pecite 10 minuta ili dok piletina ne dobije zlatnu boju i postane hrskava. Smanjite temperaturu na 150 stepeni i pecite još 20 minuta.

Dok se meso i cvekla peku u činiju pomešajte preostale dve kašike limunovog soka, vlašac, so i biber i dodajte spanać. Izmešajte da se sve lepo sjedini i servirajte uz piletinu isečenu na komade na dva tanjira.

Topli čokoladni desert je veoma ukusan i od afrodiziaka ima čokoladu i kofein koj idaje energiju.Servirajte ga odmah pošto ste ga napravili tako da će sredina biti slasno otopljena u vašim ustima. Napravite dva odvojena kolača od sledećih sastojaka: 4 kašike neslanog putera, 1 kašika šećera, 85g čokolade, jedno jaje, jedno žumance, 2 kašike brašna, 1,5 kašika espresa, malo soli i 1/2 šoljice šlaga.

Ugrejte rernu na 230 stepeni. Istopite na pari čokoladu i puter i mešajte dok se ne sjedine. U drugoj posudi izmutite jaje i žumanca, dodajte šećer i mutite dok se ne sjedini. Dodajte smesu u čokoladu, brašno, kašiku instant kafe i so i mešajte dok se ne sjedini. Sipajte u dve posudice za pečenje i pecite dok se ivice ne zapeku dok sredina ostaje blago nepečena. Pecite tako 10 do 12 minuta, ostavite da odstoji jedan minut i onda istresite u tacnu za serviranje. Izmutite šlag i dodajte mu preostalu kafu. Ukrasite kolače ovim kafenim šlagom, pospite malo kristal šećerom i servirajte odmah.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online