Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.05.2019.
11:03
D. Timarac - Vesti A

Odlazak najboljeg koreografa

Goran Nikolić, dugogodišnji koreograf folklornih igara i umetnički rukovodilac, prošle nedelje se oprostio od svojih učenika koje je učio koracima igara Srbije i svih krajeva u kojima su Srbi živeli. Punih četrnaest godina radio je sa srpskom decom u klubu u Bonirigu, stvorio mnogo grupa sa kojima je proputovao celu Australiju i svet.

Lična arhiva
 

Vodio je svoje učenike da upoznaju prirodne lepote Srbije i Republike Srpske, u obilazak srpskih svetinja i manastira i zajedno sa njima nastupao na mnogim značajnim priredbama, mestima i pred brojnim ljudima.

U razgovoru za "Vesti" gospodin Nikolić ističe:

- Da, odlazim, eto posle četrnaest godina koje sam proveo radeći u Srpskom centru u Bonirigu mogu da kažem da sam srećan što sam bio deo kluba i bio u prilici da doprinesem njegovom razvoju. Veliki broj dece i omladine je svih tih godina prošao kroz folklor. Bilo je mnogo nastupa, festivala, kako u Australiji, tako i van nje. Mnogo dece sam ispratio, gledao kako rastu i postaju ljudi. Često je folklor svima nama bio srećna porodica. To za svakog pedagoga, pa i za mene, predstavlja posebno zadovoljstvo jer svu tu decu gledamo kao svoju. Možda je najvažnije to što smo se svi zajedno borili da sačuvamo našu kulturu, običaje i jezik - kaže Goran Nikolić.

Posebno se i od srca zahvaljuje svim roditeljima na ukazanom poverenju.

-  I sada želim da im poručim da nikada ne klonu duhom i da nastave dalje u nastojanju da svojoj deci prenose prave vrednosti.

Posebnu poruku ovaj sjajni koreograf i učitelj ima za decu koja se okupljaju u Srpskom centru.

- Draga deco, trud, znanje i ljubav uloženi su u vaš razvoj. Negujte stara prijateljstva i stvarajte nova. Čovek je istinski srećan samo kroz veze koje stvara tokom celog života - istakao je Nikolić i za kraj kolegi koji će nastaviti njegov poželeo sve najbolje u radu.

Lična arhiva
Goran Nikolić

Nastavak u Akademiji SNO

Odmah pošto smo iz Srpskog centra u Bonirigu obavešteni o odlasku ovog vrsnog pedagoga, koji je svojim radom i stručnošću "proizveo" najbolje folkloraše i grupe, Goranu Nikoliću smo u ime našeg lista i svih čitalaca u Australiji poželeli sreću i uspeh u daljem radu.
Kakvi su mu planovi?

- Nastaviću da radim u Umetničkoj Akademiji koja će uskoro biti promovisana u Srpskoj Narodnoj Odbrani. Za 26. maj je zakazan piknik na kojem ću uzeti učešće sa svojim timom - kaže Goran Nikolić.

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Humani kartaroši
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online