Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 20.05.2019.
11:03
D. Timarac - Vesti A

Odlazak najboljeg koreografa

Goran Nikolić, dugogodišnji koreograf folklornih igara i umetnički rukovodilac, prošle nedelje se oprostio od svojih učenika koje je učio koracima igara Srbije i svih krajeva u kojima su Srbi živeli. Punih četrnaest godina radio je sa srpskom decom u klubu u Bonirigu, stvorio mnogo grupa sa kojima je proputovao celu Australiju i svet.

Lična arhiva
 

Vodio je svoje učenike da upoznaju prirodne lepote Srbije i Republike Srpske, u obilazak srpskih svetinja i manastira i zajedno sa njima nastupao na mnogim značajnim priredbama, mestima i pred brojnim ljudima.

U razgovoru za "Vesti" gospodin Nikolić ističe:

- Da, odlazim, eto posle četrnaest godina koje sam proveo radeći u Srpskom centru u Bonirigu mogu da kažem da sam srećan što sam bio deo kluba i bio u prilici da doprinesem njegovom razvoju. Veliki broj dece i omladine je svih tih godina prošao kroz folklor. Bilo je mnogo nastupa, festivala, kako u Australiji, tako i van nje. Mnogo dece sam ispratio, gledao kako rastu i postaju ljudi. Često je folklor svima nama bio srećna porodica. To za svakog pedagoga, pa i za mene, predstavlja posebno zadovoljstvo jer svu tu decu gledamo kao svoju. Možda je najvažnije to što smo se svi zajedno borili da sačuvamo našu kulturu, običaje i jezik - kaže Goran Nikolić.

Posebno se i od srca zahvaljuje svim roditeljima na ukazanom poverenju.

-  I sada želim da im poručim da nikada ne klonu duhom i da nastave dalje u nastojanju da svojoj deci prenose prave vrednosti.

Posebnu poruku ovaj sjajni koreograf i učitelj ima za decu koja se okupljaju u Srpskom centru.

- Draga deco, trud, znanje i ljubav uloženi su u vaš razvoj. Negujte stara prijateljstva i stvarajte nova. Čovek je istinski srećan samo kroz veze koje stvara tokom celog života - istakao je Nikolić i za kraj kolegi koji će nastaviti njegov poželeo sve najbolje u radu.

Lična arhiva
Goran Nikolić

Nastavak u Akademiji SNO

Odmah pošto smo iz Srpskog centra u Bonirigu obavešteni o odlasku ovog vrsnog pedagoga, koji je svojim radom i stručnošću "proizveo" najbolje folkloraše i grupe, Goranu Nikoliću smo u ime našeg lista i svih čitalaca u Australiji poželeli sreću i uspeh u daljem radu.
Kakvi su mu planovi?

- Nastaviću da radim u Umetničkoj Akademiji koja će uskoro biti promovisana u Srpskoj Narodnoj Odbrani. Za 26. maj je zakazan piknik na kojem ću uzeti učešće sa svojim timom - kaže Goran Nikolić.

POVEZANE VESTI

AUSTRALIJA Humani kartaroši
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online