Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 16.10.2018.
22:03
Z. Vicelarević - Vesti A

Bratska podela

Naša ekipa vodila sa 2:0 i 3:2, imala i igrača više, da bi Hrvati izjednačili dva minuta pre kraja iz diskutabilno dosuđenog penala.

Z. Vicelarević
Fudbaleri na okupu

U derbiju 11. kola Krajsober lige Frankfurt, Tempo je dočekao Kroaciju i na kraju su "bratski" podelili bodove 3:3 (0:0). Utakmica poznatih rivala imala je više gledalaca nego reprezentacija Hrvatske protiv Engleza, što je bilo za očekivanje. Takođe je prvo poluvreme završeno istim rezultatom kao međunarodni duel sa gotovo istim taktikama na obe strane, gde je bilo bitnije ne primiti nego otvoriti igru i postići pogodak. Ipak, Tempo je za nijansu bio bolji sudeći prema tome što se, uglavnom, igralo na polovini Kroacije.

Drugo poluvreme je počelo znatno angažovanije sa obe strane i brzo su publiku razbudili igrači na terenu sa nekoliko prilika za vođstvo.

U 57. minutu je praktično počeo triler u kome su, moramo navesti, svi akteri bili pre svega sportski aktivni i bez provokacija sa bilo koje strane. U ovom trileru je glavni režiser bio arbitar, koji je posle jednog faula gostiju, a zbog oštrog prigovora igraču hrvatske ekipe dodelio crveni karton. Iz istog tog napada je Tempo došao u vođstvo iz fantastične akcije. Slobodan udarac je odlično izveo Borislav Pilipović, loptu je Darko Nikolić prosledio Slavku Šipiću, koji je glavom loptu ubacio u mrežu dok je ukočena odbrana Kroacije akciju ispratila pogledom. Na 2:0 povisio je Goran Grijak volej udarcem posle ubacivanja iz kornera Tempove "osmice" Vladimira Matića. I kad je sudija Mihajlovićev gol poništio zbog navodnog ofsajda, Hrvati su izveli brz kontranapad i smanjili na 2:1 već u 68. minutu.

Zbunjenost i neskriveni bes zbog sudijske odluke Tempa, Kroacija je iskoristila da u 74. minutu izjednači na 2:2.

Visoki Đorđe Kovačić je iskoristio svoj stas i u 81. minutu glavom treći put zatresao mrežu Kroacije. Tempo je vodio sa 3:2 i sve vreme napadao, pa bi pobeda bila sasvim zaslužena da sudija nije u 88. minutu dosudio diskutabilan penal za Kroaciju. Naš golman Andrej Atlagić je prvi šut sa bele tačke uspeo da odbrani, ali u drugom pokušaju hrvatskog napadača nije imao šanse.

- Zaslužili smo da dobijemo ovu utakmicu i morali smo sa igračem više da pokupimo sva tri boda. Kroacija ima pravo da slavi osvojeni bod, jer su iskoristili našu nepažnju što ovako kvalitetnoj ekipi, kao što je naša, ne sme da se dogodi - rekao je posle meča Denis Milanović, pomoćni trener Tempa.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online