Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.03.2019.
20:10
Z. Vicelarević - Vesti A

U "Srbiji" deca usrećila mame

Uprava kluba Srbija iz Noj Izenburga kod Frankfurta je za svoje članice i sve gošće i goste priredila umetnički program povodom proslave Dana žena.

Z. Vicelarervić
Mladi folkloraši Izvora i Kola

Program je, u foajeu hale u Sportparku, gde klub Srbija redovno organizuje slavlja, počeo recitacijama đaka Dopunske nastave na srpskom jeziku koji nastavu pohađaju u školi "Hans Kristijan Andersen" u Noj Izenburgu i učenika koji na dopunsku nastavu idu u školu "Hajnrih Man" u Dizenbahu.

U obe škole nastava se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i kulture Srbije i Generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu, a učenicima predaje nastavnica Sonja Zrnić. Đaci su pripremili recitale posvećene majkama i dve dramske tačke. Po završetku recitatorskog dela programa, učenici su nastavnici poklonili čestitku za 8. mart sa velikom zajedničkom slikom razreda i buket cveća.

U nastavku programa nastupali su folkloraši srednje grupe KHD-a Kolo iz Frankfurta, koji su za ovo gostovanje pripremili Igre iz Crne Trave, a za njima su svoje umeće pokazali najmlađi igrači KUD-a Izvor koji deluje u okviru kluba Srbija. Mališani iz Noj Izenburga su sjajno izveli Igre iz Šumadije.

Svi učenici programa nagrađeni su velikim aplauzom, a proslava je nastavljena veseljem u kome su prednjačile, naravno, dame uz izvanrednu muziku Zoki benda.
- Lepa je proslava i divan je gest kluba što su nama damama poklonili cvet na ulazu, svaka čast. Svi igramo i veselo je. Muzika zna kako treba da nas podigne sa stolica. Deca su lepo recitovala, a mališani su bili slatki u narodnim nošnjama - kaže za "Vesti" Ivana Petković.

Nastavnica hvali đake

Još pod emocijama posle dobro izvedenog programa zahvaljujući učenicima na poklonu, nastavnica Sonja Zrnić je za "Vesti" izjavila:
- Moji đaci su za ovaj nastup pripremili pesmu "Majka" Mire Alečković, igrokaz "Čuvaj svoju mamu" prema stihovima Mirjane Petrov, zatim smo iz nekoliko recitacija i tekstova izvukli segmente i iskombinovali ih u jedno scensko delo, dramski tekst. Želim da pohvalim sve moje đake koji su učestvovali u programu jer su se potrudili da nauče pesme napamet kako bi što lepše recitovali za mame. Vežbali smo nekoliko časova i mislim da su se pokazali u najboljem svetlu - hvali svoje učenike nastavnica Sonja.

Dva razloga za slavlje

Sandra Vićanović je imala dva razloga za slavlje, Dan žena i rođendan.
- Tačno je, ja danas duplo slavim. Mi smo iz KHD Kolo i došli smo da zajedno sa drugarima iz Noj Izenburga proslavimo Dan žena, a ja sa mojim dugogodišnjim prijateljima proslavim i rođendan. Društvo je super i zabava takođe - kaže Sandra i dodaje da, za trenutak, ima utisak kao da svi u sali slave njen rođendan.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online