Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.03.2019.
19:15
D. Matić - Vesti A

Praznični izlet u Berlin

Dragan Krojitorović rodom iz negotinskog sela Malajnica, živi u Dormagenu i dobro se seća perioda pre devedesetih godina prošlog veka kada su žene u zavičaju 8. mart proslavljale izletima i šoping turama u Solun, Trst i druge gradove pa je došao na ideju da nešto slično pokuša u Nemačkoj.

D. Matić
Obišle znamenitosti: Slavljenice ispred Bundestaga

Ideja je urodila plodom, a ove godine je šesti put okupio grupu naših žena i posle Amsterdama, Pariza, Praga, Brisela, Antverpena na red je došao Berlin. Kao i prethodnih godina, turneja je bila veoma uspešna pogotovo što u južnom delu najmnogoljudnije nemačke pokrajine Severna Rajna Vestfalija nije bilo nikakve organizovane proslave Dana žena.

Za ovu priliku Dragan je iznajmio autobus od svoje firme, a Sanja Selmanović mu je pomagala u organizaciji. Prvobitno je bilo predviđeno da put nemačke prestonice krene desetočlana grupa, ali je interesovanje bilo veće i na izlet je krenulo 25 žena uglavnom iz Kelna i okolnih mesta.

Slavljenice su u Berlin stigle u subotu, u ranim jutarnjim satima posle čega je usledilo razgledanje grada iz autobusa, sa brodića, obilazak Branderbuške kapije, Bundestaga i drugih znamenitosti. Usledio je neizostavni šoping, a dan je završen zajedničkom večerom u jednom našem restoranu. U povratku je usledila i poseta Potsdamu.

- Do sada sam išla pet puta na osmomartovske izlete i uvek je bilo fenomenalno, a ako mi uslovi budu dozvoljavali učiniću to i narednih godina. Sa ovogodišnjeg izleta posebno će mi ostati u sećanju vožnja starim gradom sa vodičem koji nam je objašnjavao gde se šta nalazi i krstarenje rekom i razgledanje Berlina sa vode - zadovoljna je Dragana Jorgin.

Osim Dragane u Berlin su putovale: Danijela Samardžić, Dražena Galić, Svjetlana Lučić, Jasmina Jajalo, Lila Nikolova, Jovana Oluški, Leposlava Oluški, Danka Kulert, Anđelina Brigande, Svetlana Cvetković, Slađana Đurić, Stanija Milovanović, Dragana Miljanović, Milena Radoševac, Danijela Krojitorović, Željka Cvišić, Nermina Čustović, Rada Aleksić, Stoja Drinčić, Jovanka Hering, Zorica Guslov, Novka Ramanović i Armina Kverl.

Praksa osmomartovskih izleta biće nastavljena i narednih godina, a grad u koji će se putovati za sada nije poznat.

Sećanje na početak karijere

- Tek sam počeo da vozim autobus kad mi je poverena jedna slična tura u rodnom kraju, ali nažalost bila je i jedina jer su usledile sankcije, inflacija, kriza i sve ostalo - priseća se Dragan lepih trenutaka iz zavičaja na početku svoje šoferske karijere.

Nekad bile pune sale

Malobrojni klubovi iz ovog dela Nemačke koji su trenutno i loše organizovani nisu se potrudili da prirede neku veću zabavu iako je termin za slavlja bio veoma povoljan, a dobro se pamte vremena kada je u prečniku od 50 kilometara bilo više sličnih slavlja sa punim salama.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online