Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.05.2019.
18:15
M. Stanković - Vesti A

Jazavac u "Gnezdu ljubavi"

Prošlog vikenda je u Hamburgu gostovalo gradsko pozorište Jazavac iz Banjaluke na poziv Srpske dopunske škole "Jovan Jovanović Zmaj", Srpske pravoslavne crkve i Generalnog konzulata Republike Srbije u Hamburgu u okviru manifestacije Dani srpske pozorišne kulture.

M. Stanković
Mnogi su želeli da se upoznaju sa glumcima lično

Glumci Kristina Šikanić, Branka Mišić, Senad Milanović i Duško Mazalica su se družili sa decom srpske dijaspore dva dana na više načina.

Najpre su jedno celo popodne organizovane radionice za lepo recitovanje i dramatizaciju u prostorijama crkve Svetog arhangela Mihaila. Učesnika je bilo mnogo. Đaci su govorili stihove po svom izboru, a glumci su ih podučavali kako što lepše da izgovore i predstave odabranu pesmu.

U sali gradske kuće u delu grada Horn održane su dve pozorišne predstave. Za decu mlađeg uzrasta izvedena je predstava "Gnezdo ljubavi", a za decu starijeg uzrasta "Trg ratnika".
Mnogi su došli pola sata ranije da bi zauzeli dobro mesto. Tako su mesta u prvom redu zauzeli Filipa i Luka Vignjević sa bakom Đurđijom, a iza njih Ana i Maja Škrbić sa tatom Vladimirom.

Sedmogodišnja Ana nam je rekla :

- Želim sve dobro da vidim i mislim da će biti veselo.

M. Stanković
Publika sledi uputstva sa bine

Njena želja i predviđanje su se ispunili.

Najmlađi su bili i najhrabriji, pa su čak i izlazili bez ustručavanja na pozornicu po pozivu glumaca da ispričaju svoj problem i nepravdu koju su doživeli, sa ciljem da glumac ispravi nepravdu tako što će se izviniti u ime počinioca koji je to zaboravio. Vuk Ivanović je dobio izvinjenje u ime sobnih vrata zbog kojih ima modricu na čelu. Roditelji su pohvalili predstave, a Slavica Milutinović je prokomentarisala prvu predstavu:

- Tema je odlična. Radilo se o tome da emocionalno zapostavljena deca kao utehu biraju elektronske igrice i postaju agresivna. Glumci su bili fenomenalni i uspeli su da na šaljiv način objasne kako se ti problemi mogu prevazići i da su ljubav i pažnja važne za sreću .

M. Stanković
 

"Kolege" iz publike

Program je najavio predsednik Saveta roditelja škole "Jovan Jovanović Zmaj" Vasilije Lalić. U publici su zajedno sedela deca sa roditeljima, bakama i dekama i svi su uživali i učestvovali u predstavama, jer su glumci uspeli da ostvare izvanredan kontakt sa gledaocima. Predstave su se bavile savremenim problemima koje imaju mladi.

Gošće iz Bremena

U publici su bili i organizatori profesorka Dragana Rašuo, protojerej Siniša Vujasinović i konzul Lidija Ivanović i gosti iz Bremena, učenice Aleksandra i Mia Marković i Jelena Bikicki koje su došle sa Slavicom Milutinović iz Saveta roditelja Srpske dopunske škole u Bremenu.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online