Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 26.02.2019.
18:10
Ž. Marković - Vesti A

Žurka za 1.100 gostiju!

Kulturno-umetničko društvo Ras iz Lucerna je prošlog vikenda organizovalo zabavu za pamćenje i može se reći da je do sada ove godine bila najposećenija i najveselija žurka u Švajcarskoj s više od 1.100 gostiju. Te večeri je na bini nastupalo sedam udruženja: Kraljevačka riznica iz Kraljeva, Izvor iz St. Galena, Polet iz Bira, Kikac iz Bazela, "Sveti Sava" iz Cuga, "Vuk Karadžić" iz Šenenverda i domaćin Ras iz Lucerna.

Ž. Marković
Srednji ansambl KUD-a Ras

Igralo se bez pauze 14 koreografija koja su ova udruženja odigrala na bini i to: Igre iz Pčinja, Bele Palanke, Grdelice, Vladičinog Hana, Vlaške igre, Igre iz Riljca, okoline Beograda, Gornjeg Poreča, Smederevskog Podunavlja, Igre iz Niša, Kumanovskog Polja i Svrljiške kotline.
Mnogobrojna publika bila je oduševljena igračkim umećem i pozdravila je sve folkloraše aplauzom. Na bini se pojavio predsednik Rasa Milider Nerandžić i pozdravio sve prisutne.

Potom je pozvao predstavnike društava koji su došli u goste kako bi im podelio zahvalnice i prigodne poklone. Posle toga je nastalo narodno veselje i haos u sali. Igralo se između stolova, okolo i unakrst. Zabava za pamćenje. Druženje je trajalo sve do posle ponoći.

- Najsrdačnije se zahvaljujem domaćinu na pozivu da učestvujemo na njihovoj zabavu, a ovo nije prvi put da dolazimo u Lucernu. Sarađujemo više godina uzajamno kad god zatreba da budemo njihovi gosti, a oni naši. U maju organizujemo zabavu Susreti folklora, gde će Ras biti naš gost i ovo je četvrti put kako sarađujemo. Svaka čast Milideru i upravi, hvala im pozivu i gostoprimstvu. Sjajni su domaćini - izjavio je Ilija Jović, predsednik KUD-a Kikac iz Bazela.

Ivan Ristović, predsednik FMD-a Izvor iz St. Galena, takođe se zahvalio upravi Rasa na pozivu:
- Naša saradnja traje već dugo godina i uvek nam je čast da dođemo kod njih, da se proveselimo, da se družimo. Samo da smo zdravi i da igramo.

Predsednik KUD-a Ras Milider Nerandžić nije krio radost:
- Vidite i sami, sala je prepuna, nema više mesta za sedenje. Hteo bih da se zahvalim svim našim društvima, koja su gostovala kod nas, kako bi obogatila naš program, pogotovo društvu iz Kraljeva, koje je prevalilo više od 1.500 kilometara da bi stigli u Lucern. Zahvalio bih i našim novinama "Vestima", koje prate sva naša dešavanja. Hvala upravi Rasa koja je imala dosta posla na ulazu, dočekivala je goste. Imali su pune ruke posla i u servisu i kuhinji kako bi svi folkloraši dobili na vreme večeru. Sve je bilo pod kontrolom na sveopšte zadovoljstvo.

Ž. Marković
Veče za pamćenje: Druženje trajalo sve do posle ponoći

Kraljevčani očarani

- KUD Kraljevačka riznica iz Kraljeva ove godine slavi jubilej, 10. rođendan. Drago nam je do smo do sada imali priliku da pet puta gostujemo u Švajcarskoj. Imamo lepu saradnju Kikcom iz Bazela, a gostovali smo i u Luganu. Bili smo i gosti KUD-a "Nikola Tesla" u Lucernu sa dečjim ansamblom, a sada smo prvi put došli sa prvim ansamblom. Lucern je izuzetno lep grad, naši igrači su se oduševljeni njegovim lepotama, ima mnogo toga da se vidi. Moram da istaknem veliku gostoljubivost naših domaćina. Ovo ne pričam iz kurtoazije, već je zaista tako. Na znam da li je to što su članovi uprave domaćina naše komšije s Golije, iz Rasa, Novog Pazara ili su naši ansambli na sličnim talasnim dužinama, pa je to rezultiralo lepim odnosima, ali siguran sam da će saradnja trajati još mnogo godina na obostrano zadovoljstvo, da će oni kad budu imali mogućnosti biti naši dragi gosti. Želimo da im uzvratimo gostoprimstvo - kaže Igor Gudić, koreograf i direktor ansambla Kraljevačka riznica iz Kraljeva.

Provod za pamćenje

- Bila je fenomenalna atmosfera i na bini i u sali, nadam se da ćemo još mnogo godina sarađivati i da ćemo se družiti. Kako oni kod nas, tako i mi kod njih. Želeo bih da se zahvalim Milideru na pozivu - kaže Dragan Egerić, predsednik KUD-a "Sveti Sava" iz Cuga.

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Zlatne niti brojanice
ŠVAJCARSKA Istorija na platnu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online