Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.02.2019.
20:16
Ž. Marković - Vesti A

Zvuci za sve ukuse

Srpski kulturni centar iz Vila i Radio Krug, zajedno sa Singi artom i Mondo kultom, organizovali su prošlog vikenda umetničko veče i okupili umetnike Petra Gojkovića, Bilju Krstić, Dragomira Stanojevića Mikija, Blagoja Pekmezoviću Blagojčeta i Borivoja Kneževića Bobija. Preko dana prošetalo se kroz istoriju grada Ciriha i zabeležile se fotografije s tih mesta jer su to najdraže uspomene.

Erdbob Mickey
Članovi Udruženja srpskih pisaca u Švajcarskoj sa Petrom Gojkovićem

Uveče je u prostorijama Srpskog kulturnog centra u Vilu održano veče za pamćenje jer postoje susreti koji se zovu nezaborav, a nezaborav čine ljudi. Posetioci koji su došli iz cele Švajcarske, neki čak iz Austrije i Nemačke, bili su oduševljeni organizacijom događaja, a posebno prisnošću i prirodnošću gostujućih umetnika.

Tokom celog koncerta, publika je zajedno pevala i uživala. Na kraju koncerta umetnicima se na sceni pridružila i Danijela Bjelica, sopran. Posle završenog kulturnog programa, predsednik Srpskog kulturnog centra Vil Dragan Vasiljević, zajedno sa sekretarom pomenutog društva Draganom Zimonjić, podelili su gostima zahvalnice i cveće u znak zahvalnosti i sećanje na ovaj kulturni događaj.

Erdbob Mickey
Ženski pevački duo - KUD Ostrog iz Vila

Radio Krug je sve zabeležio, a program je vodila Violeta Aleksić, novinar i književnik. Nakon zvaničnog dela programa goste je zabavljao pesmom Dejan Zorić, kome su se pridružile Danijela Bjelica i Božica - Boba Nedeljković, a na kraju je zapevala sa njima i voditeljka Violeta Aleksić.

- Hvala svima koji su učestvovali u ovom projektu, pogotovo Bilji Krstić, Petru Gojkoviću, Blagoju Pekmezoviću i Bobi Kneževiću, hvala našim ljudima iz SKC iz Vila, koji su sve ovo organizovali i podržali ovaj događaj, a najviše hvala našim gostima iz Švajcarske, među njima i Slaviša Milošević, Miki Erdbob, Danijela Bjelica, Dejan Zorić i Božica - Boba Nedeljković - izjavio je Dragan Vasiljević, predsednik Srpskog kulturnog centra u Vilu.

Erdbob Mickey
Sopran Danijela Bjelica u društvu Biljane Krstić

Umetnici međunarodnog glasa

Petar Gojković, koji u Parizu dugi niz godina čuva kulturnu baštinu našeg naroda, Beograd pamti po mnogim muzičkim dostignućima. Zajedno sa svojim prijateljima i bendom Svilen konac napisao je istoriju starogradske muzike. A Bilja Krstić je svoje pesme i prepoznatljiv zvuk pronela po čitavom svetu, približila melodiju Srbije današnjem vremenu, pa zato nije ni čudo što se njeno ime i delo zna i voli u celom svetu.

Pre svega, slaže se svako ko je sreo ovu umetnicu da je ona divna, srdačna i jednostavna osoba. Blagoje Pekmezović Blagojče i Borivoj Knežević Boba, vrhunski muzičari iz Svilenog konca, pratili su mnoga velika imena naše scene. Dragomir Stanojević Miki, koji je muzički urednik Radio Beograda 1, ali i muzički urednik Bistrika, benda koji nas svuda po svetu predstavlja zajedno sa Biljanom Krstić, takođe je pisao istoriju muzike u Srbiji.
 

POVEZANE VESTI

ŠVAJCARSKA Teslin je ceo 20. vek
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online