Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.04.2019.
21:10
Ž. Marković - Vesti A

Sanjaju Novakove snove

Na periferiji St. Galena radi Akademija tenisa Falkenštajg u kojoj je jedan od glavnih trenera Kragujevčanin Stefan Bokor.

Ž. Marković
U klubu je i 50-ak naših dečaka i devojčica

Trenutno je na akademiji oko 200 polaznika među kojima je i 50-ak naših dečaka i devojčica sa prostora bivše Jugoslavije.

- Krenuo sam sa pet godina da igram tenis ovde u klubu Falkenštajg, međutim sa 10 godina sam napustio Švajcarsku i otišao u Srbiju. Tamo me trenirao tadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije Dejan Petrović. Kada sam se vratio u Švajcarsku sa 17 godina krenuo sam profesionalno da se bavim tenisom. Na moju žalost povredio sam se, pokidao Ahilovu tetivu i napustio profesionalni tenis. Ali mene je i dalje vukao reket i budio žar u meni. Prvo sam počeo da sparingujem nekim igračima, a sada evo već devet godina se bavim trenerskim poslom. Mnogo je lepo videti kako naša deca igraju lep tenis i normalno svima je Đoković kao uzor - priča nam Stefan Bokor, koji je rodom iz Kragujevca.
On navodi da je u klubu trenutno 33 aktivnih turnir igrača, a kao posebno talentovane izdvaja Aleksandra Šutića iz Paraćina, Gabrijela Gudalovića iz Srpca, Damjana Valjarevića, Natašu Šutić, Taru Novaković iz Zaječara i Nataliju Mišković.
- Bila sam i sedam dana kod Nadala u Akademiji tenisa Manakor na Majorci i to je veliko iskustvo - potrčala je da nam se pohvali Nataša Šutić, rodom iz Paraćina.
Dodaje da je bila na treninzima i u Italiji.
- Obožavam tenis, a idoli su mi Đoković, Vilijamsova i Ana Ivanović - kaže Nataša.
Tenis obožava i njen brat Aleksandar.
- Nataša je starija, a ja je pratim i idem njenim stopama. Od poznatih tenisera normalno najveći idol mi je Novak Đoković, pa onda Nadal, Monfis i Dimitrov - dodaje Aleksandar.

Uči i jezike

- Tenis sam počela da igram pre dve godine, volim mnogo da igram i ujedno učim i engleski i francuski jezik, kako kasnije ne bih imala problema u komunikaciji sa stranim saigračima. Inače, idoli su mi je Đole i Nadal, kao i Ana Ivanović - ističe talentovana Tara Novaković.

Pripreme u Kragujevcu

Ove godine 44 tenisera akademije Falkenštajg krenuće na pripreme u Kragujevac u Akademiju tenisa Dejana Petrovića. Tamo će imati i kondicione treninge i testove sa Zdravkom Novkovićem, bivšim trenerom Ane Ivanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online