Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.04.2019.
15:54
Vestionline A

Praktični saveti Nine Seničar za dobru formu i atraktivan izgled

Popularna Novosađanka Nina Seničar, koja živi i radi u Los Anđelesu i pored obaveza na mnogobrojnim projektima, trudi se da svakodnevno trenira jer joj, kako kaže, trening pomaže da ostane u kondiciji i izgura dane kada ima puno posla. Koji su to najnoviji fitnes trendovi u LA-u, kako bira opremu, kako izgleda njen idealan raspored treninga na nedeljnom nivou i šta voli da jede, samo su neke od tema o kojima smo pričali sa Ninom. Sve ovo, ujedno su i idealni saveti za one koji ovih dana kreću sa treninzima.

Sever Zolak
Nina Seničar

Čaša vode i šejk za početak dana

“Dan započinjem čašom vode, koja nikako ne sme da bude hladna, već sobne temperature. Volim da napravim veliki šejk sa svim povrćem koje imam u frižideru, bademovim mlekom i avokadom. Kakao obožavam u svakoj formi, pa u šejk, pored biljnog proteina, dodam i veliku kašiku čistog nezaslađenog kakaa u prahu. Tajna dobrog šejka jeste da u njemu imate nešto zamrznuto, bilo da je to šaka smrznuth višanja, borovnica ili samo kocka leda. Tu možete biti kreativni i dodati voće koje vama najviše odgovara.

Druga varijanta, koju ja takođe mnogo volim, jeste da u isti taj šejk stavite manje tečnosti, pa da bude gušći. To je zapravo popularni smoothie bowl koji sipate u činiju i samo dodate sveže iseckano voće, musli ili granolu. Važno je da doručak ima veliku nutritivnu vrednost i da bude pun vitamina neophodnih za početak dana.”

Pored popularnih šejkova, Nina uživa i u domaćim tradicionalnim specijalitetima i kako kaže, uopšte se ne odriče bilo koje hrane.

“Obožavam dobar svež suši, ali i domaću gibanicu uz jogurt. Vojvođanski specijalitet, testo sa makom nikada ne propuštam kada dođem u Srbiju, baš kao ni mamine sarme. Poznata sam kao neko ko jede sve ono što voli i uopšte se ne upuštam u bilo kakve specijalne režime ishrane. Uvek slušam svoje telo i jedem šta mi se jede u trenutku. Kada trenirate svakodnevno, telo vam traži svežu, zdravu hranu punu vitamina.”

“Moje idealno vreme za trening  je 10 ujutru, tada imam najviše energije. Treniram pet do šest puta nedeljno. Ako imam dovoljno vremena i nisam na setu ili na putu, u toku jedne nedelje, dva puta radim pilates na reformeru, jednom yogu, dva dana teretanu u kombinaciji sa kardiom i jedan dan box. To je neki idealan raspored koji lako prilagođavam i menjam u zavisnosti od drugih obaveza. Bitno je da znate da velike pauze između vežbi smanjuju intezitet treninga i samim tim smanjuju brzinu sagorevanja kalorija i masti. Kada trenirate sa drugaricom ili momkom nemoguće je izbeći ćaskanje tokom treninga, i to vas može usporiti. Zato ja najviše volim da treniram sama, uz dobru muziku.”

Sever Zolak
Nina Seničar

Oprema treba da vam pruži potporu, ali i da bude lepa

“Volim kvalitetnu opremu zanimljivog dezena, koja će me podržati tokom treninga ali i inspirisati da ustanem ujutru i krenem na trening!  Opremu volim da biram kao i garderobu za izlazak, prosto uživam u tim malim jutarnjim ritualima. Bitno je da top drži sve na mestu, a da je udoban. Helanke ne smeju da spadaju jer ćete u suprotnom stalno morati da ih povlačite tokom treninga. I naravno patike, koje su za mene najbitniji deo opreme. Obezbedite sebi dobre patike koje će fiksirati stopalo, sprečiti povrede, i omogućiti pravilan položaj stopala tokom treninga. Ovih dana uživam u treningu na otvorenom i svežem vazduhu, pa biram Reebok model Forever Floatride Energy koji mi pruža povrat energije pri trčanju, kao i savršen balans između fleksibilnosti, udobnosti i responsivnosti. Ukoliko volite trening na otvorenom, probajte i trčanje jer pruža mnoge benefite. Pored oblikovanja tela, ono je najbolji način da povećate endorfin u organizmu, da razbistrite glavu i resetujete se.“

Sever Zolak
Nina Seničar

U prošlosti smo trenirali da bismo smršali, danas treniramo da bismo bili zdravi

“Los Anđeles je poznat kao grad koji diktira trendove kada je reč o treninzima. Tamo je nekako sve na dohvat ruke i ljudi su na to navikli. Mnogi fitnes studiji u LA-u nude najrazličitije programe, aktuelni su takozvani HIIT i LIIT treninzi, zatim kratki treninzi od maksimalno pola sata, Cycle treninzi, pa čak i oni koji omogućavaju roditeljima da treniraju sa decom, ali ja bih rekla da je trenutno najveći svetski trend promena u ideji šta trening predstavlja,

U prošlosti smo trenirali da bi smršali, danas treniramo da bismo postali i ostali jaki, smanjili stres i napunili se energijom. Vežbanje je sada način da ostaneš zdrav i zavoliš svoje telo. To je nekako uvek bio i moj cilj treninga, pa mi je drago da je veliki broj žena to shvatio. Ja čak neko vreme pokušavam da uđem i u ritam svakodnevne meditacije. Nekad mi ide od ruke, a nekad ne. Za sada je to još uvek work in progress. Savetujem svim devojkama da što pre pronađu trening u kom će da uživaju, bilo da je to trčanje u grupi, vožnja rolera, yoga ili nešto drugo. Ako već niste počeli sa treninzima, danas je pravi trenutak za to. Fokusirajte se na ono šta vam trening trenutno pruža i rezultati će brzo postati vidljivi.”

Sever Zolak
Nina Seničar

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online