Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 24.09.2018.
14:20
Vestionline A

Zombiji stižu u srpski film

U etno selu Amerić nadomak Mladenovca počelo je snimanje filma "Mališan" u režiji Danila Bećkovića, a po scenariju Dimitrija Vojnova. Ovaj kreativni tandem stoji iza hit filmova "Jesen samuraja" i "Mali Budo", koji su punili bioskopske sale širom Srbije.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Glavna uloga poverena je zvezdi evropskog filma, finskom glumcu Oni Tomili, poznatom po glavnoj ulozi sa Samjuelom L. Džeksonom u blokbasteru "Big Game" i kultnom ostvarenju Rare Exports" . Njegove roditelje igraju Katarina Žutić i Slaviša Čurović.

- Srećan sam što smo uspeli da za glavnu ulogu dobijemo glumca koga smo želeli - rekao je scenarista filma Dimitrije Vojnov na konferenciji za novinare održanoj u Centru za kulturu Mladenovac.

On je napomenuo da ekipa filma ovim ostvarenjem želi da se bavi aktuelnom temom otuđenja i uticaju savremene tehnologije i pitanjem da li više verujemo svojim očima ili vestima sa interneta.

- Imamo priliku da napravimo film kakav želimo na način kako to treba da se uradi - dodao je Vojnov.


Sinopsis

Kratkometražni film "Mališan" prati 15-godišnjeg dečaka Peđu, koji tokom boravka u idiličnoj vikendici sa roditeljima i osmogodišnjom sestrom na internetu otkriva vest o epidemiji zombi-virusa. Primećuje da se isto dešava i u njegovoj okolini. Ipak, on ne beži od opasne situacije već mu je prva reakcija da tu situaciju ovekoveči i objavi na društvenim mrežama. Zaokupljen virtuelnim svetom, ne zapaža da njegovi najbliži gube bitku s virusom, a ta zaokupljenost životom "na mreži" koštaće ga glave.

Najavio je da će ovo biti jedno višeslojno ostvarenje koje će biti, pre svega, zabavno, napeto, strašno i duhovito.

"Mališan" će trajati oko pet minuta i biće dostupan na svim medijskim platformama.

- Potrudićemo se da film prikažemo na različitim filmskim festivalima, a u bioskopima će biti prikazivan kao kratki film pre dugometražnih filmova slične tematike. Scenario je jednostavan, efektan i efikasan, baš onakav kakav kratki film treba da bude. U svega nekoliko minuta filma potpuno su prirodno sliveni horor, akcija, ali i komedija i satira na račun uticaja koji savremene tehnologije i sredstva komunikacije imaju na nas. Veoma mi je zanimljiv kontrapunkt između idilične atmosfere vikendice i apokalipse koja se upravo tu odvija - kazao je reditelj filma Danilo Bećković.

Producent filma Marko Paljić je napomenuo da se nada da će ovaj kratki film prerasti u dugometražno ostvarenje "Monte Zombi" u kome će Oni Tomila, takođe, igrati glavnu ulogu.
Glavni glumac je prvu reklamu snimio kada je imao samo pet godina, a da je tri godine kasnije snimio svoj prvi dugometražni film u Finskoj, a zatim je usledio "Big game" sa Samjuelom L. Džeksonom.

Novi muzički pravac

Kad je reč o muzici, reditelj je, kao i na drugim projektima, poverenje poklonio svom vernom saradniku Marku Konu, koji kaže:
- Komponovanje za ovaj film bio je pravi izazov. Ovog puta čućemo nešto novo, jedan novi muzički stil, koji možemo nazvati zombi pop.

 

- Ekipa filma je zaista odlična, a mesto na kome ćemo snimati je predivno, znatno drugačije od Finske i ja imam velika očekivanja od ovog ostvarenja - kazao je Oni Tomili.
Premijerno prikazivanje filma očekuje se u oktobru. Film su finansirali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Filmski centar Srbije uz podršku Centra za kulturu Mladenovac, a u partnerstvu sa kompanijama Honor i Granice.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 24.09.2018. 16:18
Kasno ste se setili gospodo....Ž Mitrović je odavno zombirao i Zadrugu, Pink,vladu,političare i celu Srbiju...Sve je ružičasto...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online