Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 02.02.2018.
11:24
Vesti A

Šta me snađe?

Glumca Anđelka Prpić najavila je premijeru predstave "Šta me snađe", 12. februara u Domu omladine Beograda. Zbog velikog interesovanja publike, Anđelka će masovnu monodramu, kako je zove režiser Branko Đurić Đuro, igrati i 13. i 14. februara.

Ivan Dobričić
Spremna za premijeru: Anđelka Prpić

Dramski tekst za ovu interaktivnu savremenu komediju u kojoj se popularna glumica pojavljuje u 12 različitih uloga, potpisuje jedan od najboljih srpskih dramskih pisaca I scenarista Nebojša Romčević, a režija je poverena proslavljenom glumcu, muzičaru i reditelju Branku Đuriću Đuri.  

- Nema tu neke preterano egzotične priče. Jednostavno sam kao neko ko je dosad radio serije i TV projekte, poželela da "upoznam svoju publiku", a predstava je za mene oduvek bila i san i pustolovina. Snovi postaju stvarnost samo ako ih sledimo, a razlika između sna i pustolovine je što sam se usudila da kažem "da" izazovu. Tada sam i okupila profesionalce u svom poslu, da "šteta bude što manja" - iskrena je bila Anđelka i potom najavila Ganeta Pecikozu čija produkcijska kuća je stala iza monodrame "Šta me snađe".

Sanja Krivačević
Insert iz predstave

- Ovo nije monodrama nego kombinacija televizijske i pozorišne predstave, rekao je Gane i dodao: - Videćete i sami, je pored standardnog lika Joke, Anđelka glumi još 11 likova koji su snimljeni i sa kojima ona ima "interakciju", da ne kažemo, "sama sa sobom". Anđelka je mlada i jako popularna glumica, u šta sam se dodatno uverio tek kada je počela da igra predstavu. Evo, večeras ima izuzetnu tremu jer igramo u njenom rodnom gradu Požarevcu. 

Ivan Dobričić
Karte planule: Gane Pecikoza i Anđelka Prpić

Gane Pecikoza je dodao i to da je 12.2. predstava rasprodata, kao i dve predstave 13. februara i da će verovatno i ona za termin od 14. februara uskoro "planuti" karte.

- Za moju produkciju ovo je bila najskuplja predstava do sada, radili smo je godinu dana. Najskuplji su bili video snimci jer je scenografija i maska bila postavljana za samo dva minuta koliko su trajala snimanja, ali mislim da se isplatilo ulagati u ovako divnu saradnicu kao što je Anđelka i verujem da od ovakvih predstava može da se napravi neki sitkom. Čestitam Anđelki na hrabroj odluci da radi ovako nešto, jer je monodrama najzahtevniji oblik pozorišnog dela.

Turneja

Osim Beograda, "masovna monodrama" "Šta me snađe" tokom februara I marta nastavlja I svoju "masovnu turneju" u zemlji I inostranstvu. Tako je 9.2. u Novom Bečeju, 20.2. u Kruševcu, 21.2. u Užicu, 22.2. u Zrenjaninu, 23.2. u Šapcu, 24.2. u Čačku, 25.2. u  Novom Sadu, 26.2. u Kragujevcu, 27.2. u Nišu, 1.3. Vršac, 7.3. Sremska Mitrovica, 9.3. Cirih, 10.3. Sent Galen, 14.3. Kikinda. 

Anđelka Prpić je opravdala odsustvo reditelja predstave Branka Đurića Đure zdravstvenim problemima i najavila dramskog pisca Nebojšu Romčevića.

- Nebojša je morao da napiše ovu predstavu, jer kada vas pozove najbolja prijateljica vaše žene Maje Romčević sa takvim zahtevom, onda nemate baš i nešto izbora - duhovita je Anđelka.

Sanja Krivačević
 

- Ovo nije bio lagodan put, ali je na kraju bilo lepih plodova. Pisati za Anđelku bila je i obaveza i odgoovrnost. Svaki pisac sanja da "otvori" u glumcu za kojeg piše nešto čega glumac nije ni svestan i pomognete nekome da procveta. To, naravno, ne znači da je Anđelka bila uvela, nego je bila pupoljak a sad je buket - rekao je Nebojša Romčević.

Ivan Dobričić
Pisati za Anđelku - obaveza i odgovornost: Nebojša Romčević

- Anđelka je bila je pred izazovom da pokaže sve što predstava od nje traži. Važno je da dam uvod - jer proteklih meseci se razvlače po novinama afere holivudskih moćnika koji uslovljavaju žene kako bi mogle da izgrade karijeru, ali ta veritkala ide i van Holivuda, do drugih poslova, i najjednostavnijih stvari. U svetu koji više nije ni muški, jer je problem same strukture sveta, žene se i dalje nalaze u sličnim iskušenjima. Najteži posao je šaliti se sa vrlo dramatičnim stvarima. Iz benignog ugla, da smo pomerili fokus milimetar levo, "Šta me snađe" bila bi čista drama. Nije bila ideja da napravimo urnebesnu komediju posle koje se zaboravi sve, nego da se gledaoci urnebesno smeju na predstavi ali posle i zapitaju: koje je rešenje? Strukturalno, psihološko, sociološko? Da ne pametujem više, jer će me zafrkavati Anđelka. Želeo sam da ona pokaže svoju glumačku muskulaturu i silu ali da zabavi i sebe i publiku. Ali tema predstave i jeste tema o kojoj bi trebalo da razmišljamo, pišemo i borimo se protiv tih "ucena" zajedno sa lepšim polom. Ima stereotipa sa kojima smo se poigravali, a kada nas nasmeju, pitamo se - "da li sam isti takav?". Kao piscu mi je bilo važno da vam to kažem, a kao Anđelkin prijatelj moram da dodam da je bio trnovit put pred njom. Monodrama je najteži teatarski oblik za glumca, a i pisati je jako je teško. Na kraju sam "podelio" Anđelku u bečki hor na pauzi - koji postoji u njenoj glavi i tu harmoniju koju ima u sebi opredmetio u različitim likovima. Siguran sam da će posle ovakve predstave, standardi biti drugačiji - zaključuje Nebojša Romčević na šta se Anđelka Prpić našalila na svoj račun da je tek sada shvatila šta je zapravo trebalo da radi prethodnih godinu dana.

Ona se i zahvalila ekipi koja je učestovavala u projektu: produkcijskoj kući Gane Music Factory i njihovoj tehnici na podršci, kostimografu Snežani Veljković, scenografu Vanja Kanington, šminkerki Ani Aćimović i Mariji Kovačević, maskeru Nenadu Gajiću i Bebi Dragić. 

Ukratko o predstavi

Šarmantna Anđelka, u ovoj predstavi igra tridesetdvogodišnju bankarku Jovanku Joku Jakovljević. Mlada žena koja gradi karijeru onim što ima (pameti i znanja ponajmanje) u surovom korporativnom svetu. Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da razreši sama: čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju u njenoj praznoj glavici, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu... sobu. Ovaj je svet skrojen tako naopako, da izgleda da je svaka žena bar jednom naletela na svog Harvija Vajnstajna. Zadovoljstvo je njegovo, kajanje njeno...

POVEZANE VESTI

KULTURA Magična lira
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online