Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.03.2019.
15:25
M. Kovačević A

Knjige koje će vas nasmejati, ali i zabrinuti

Istinski smešna knjiga jedna je od najjednostavnijih životnih užitaka, ali nije lako pronaći pravu. Nudimo listu ostvarenja među kojima ćete sigurno naći štivo koje će vam na kvalitetan način ispuniti vreme.

pixabay.com
 

Hanter S. Tompson –"Paranoja u Las Vegasu"

Iako je u senci filma, Paranoja u Las Vegasu spada u kategoriju najduhovitijih knjiga ikada napisanih. Smatrana za poslednji trzaj Bit generacije, prodata u više miliona primeraka, obezbedila je Tompsonu status "rok zvezde". Ispod debelog sloja cinizma, mraka i ludila, Hanter preispituje pravu prirodu američkog sna ne štedeći nikoga.

Džon Fante – "Moj pas glupi"

Napisana nakon sage o Arturu Bandiniju, oblikovana čudnim događajima iz privatnog života, knjiga neobičnog naslova predstavlja neophodnu dopunu svima koji su željni dobre zabave.  Lako čitljiva, pretežno sastavljena iz dijaloga vođenih između bračnog para čiji je odnos u krizi, na jednostavan način ukazuje na važnost promene koju će u njihov život uneti novi kućni prijatelj.

Čarls Bukovski – "Palp"

Palp je, prema rečima autora, knjiga o lošem pisanju. Kriminalistički roman koji je u osnovi kritika suvoparne književnosti, kojoj je Bukovski bio trn u oku još od objavljivanja svojih prvih zbirki poezije, na koje su se nastavili romani poput “Žena”, “Faktotuma” i “Bludnog sina”, koji su mu doneli svetsku slavu. Napisana sa lakoćom, svega par godina pre “Čarlsove smrti”, stekla je kultni status među poklonicima crnog humora.

Emil Sioran – "Razgovori"

Za sebe je pričao da nije filozof već privatni mislilac. Emil Sioran, mračnjak, aforističar, večiti stranac, rođen u Rumuniji, živeo u Francuskoj, spada u red onih pisaca čija zaostavština ne prestaje da fascinira ljubitelje kratke forme. Delotvoran zbog svoje sklonosti ka preozbiljnom i neozbiljnom, ka temama koje se rado prećutkuju i o kojima se previše razglaba, ostao je, uz Fridriha Ničea i Šopenhauera, cinik bez premca u istoriji evropske misli. Razgovori predstavljaju odličnu polaznu tačku ili sistematizaciju njegovog života i dela.

Danil Harms – "Apsurdne priče"

Neobičan život ruskog pisca Danila Ivanoviča Harmsa, pratilo je još neobičnije pisanje. Inovativan, za života nepoznat i skrajnut, odeven kao Šerlok Holms pre Šerloka Homsa, samostalni predstavnik ruske avangarde, uticao je na veliki broj pisaca kod kojih će apsurd postati glavni izvor inspiracije; apsurd shvaćen kao posledica, kao prst u oku zdravom razumu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online