Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 04.08.2016.
03:30
punkufer.hr A

Spremate se za put? Ove aplikacije olakšaće vam život gde god da krenete

Ukoliko planirate svoj letnji odmor, sigurno znate koliko detalja vas čeka oko pripreme pre odlaska na put. Iako je deo šarma samog putovanja spontanost, predlažemo vam aplikacije koje će vam pomoći da pamtite odmor kao ugodno, zabavno i prijatno iskustvo.

pixabay.com
Spremni za put? Najpre se informišite kako vam određene aplikacija mogu pomoći

Za planiranje putovanja:

TripAdvisor
Pre odluke o posećivanju određene lokacije i rezervacije hotela, aplikacija kao što je TripAdvisor omogućuje detaljan pregled iskustva drugih ljudi o putovanju koje imate na umu. Ujedno predstavlja najbolji online servis za pronalazak preporuka i recenzija putnika o mnogim turističkim atrakcijama, hotelima i restoranima širom sveta.

Hotel Tonight
Kada ste u potrazi za smeštajem, Hotel Tonight vam nudi pronalazak soba u pažljivo odabranim hotelima po neverovatno povoljnim cenama, bilo za taj isti dan, sutradan ili za sedam dana. Upotreba ovog onlajn servisa je vrlo jednostavna te predstavlja idealnu priliku za last minute ponude, osobito kada planirate samo jedno noćenje na određenom mestu ili kraće putovanje.

Airbnb
Ako vam se ne sviđa boravak u hotelu i želite da doživite mesto koje posećujete kao lokalac, najbolja opcija za vas je rezervacija privatne kuće, stana ili sobe za iznajmljivanje. Na Airbnbu možete pronaći različite opcije u sklopu poseta željenom mestu koje vam nude mogućnost odabira između velikog ranga cena i stilova. Na primer, postoji više od 1.000 ponuđenih smeštaja u Dubrovniku i preko 20 000 opcija smeštaja na španskoj obali.

BlaBlaCar
Ukoliko putujete sami ili s partnerom, možete uštedeti i doživeti zabavno iskustvo deljenja prevoza. Ova aplikacija povezuje vozače sa slobodnim mestima u autu s onima kojima je potreban prevoz u istom smeru, što predstavlja najbogatiju socijalnu i istovremeno najekonomičniju rutu, jer se troškovi prevoza kao što su benzin i putarina dele među putnicima. BlaBlaCar platforma popularna je u celoj Europi.

The Weather Channel
Da bi doneli sigurnu odluku o putovanju na temelju tačne i pouzdane prognoze, The Weather Channel nudi vam čak 10 dana unapred sve informacije o vremenu: temperaturi, mogućnosti vetra i kiše, te temperaturi mora. Ovakav detaljni prikaz svih podataka o vremenu olakšava vam odluku koju ćete vrstu odeće poneti na put, ali i na to na kakvu vrstu klime na vašem odredištu možete da računate.

pixabay.com
Putovanja mogu biti zamorna: Instalirajte aplikacije pomoću koje ćete, na primer, naći društvo za put, ili pak one koje će vam omogućiti da prilikom duge vožnje uživate u dobroj muzici

Tokom putovanja:

Google Maps
Ovo je aplikacija koja nudi izvrsnu navigaciju: planira vašu rutu do konačnog odredišta. Takođe nudi opcije koje možete da odaberete ukoliko želite da izbegnete autoput i plaćanje putraina, a ulogom "vođe" puta vodi vas korak po korak kroz savete, procenjuje vreme putovanja, pa čak i učestalo objavljuje sve podatke o saobraćajnim informacijama.

Spotify
Muzika je jedan od važnih elemenata svakog putovanja i iz tog razloga je Spotify na ovoj listi. Reč je o jednoj od najboljih muzičkih aplikacija na tržištu. Osim što vam nudi posebne plejliste za putovanja, uvek možete da poslušate svog omiljenog muzičara ili da kreirate sopstvenu plejlistu sa najdražim pesmama. Takođe, korisnici koji uživaju Premium verziju, muziku mogu da slušaju besplatno i bez internet veze.

Parkopedia
U letnjim mesecima najviše živaca se, osim tokom gužvi na putu, gubi prilikom traženja parkinga. Ova aplikacija olakšava pretragu slobodnih mesta nudeći razne opcije pretrage kao što su način plaćanja, natkrivenost objekta ili udaljenost od trenutne lokacije. Prilikom odabira idealne pozicije navigacijski sastav će vas do nje i odvesti kako se ne biste izgubili. Baza raste iz dana u dan tako što sami korisnici unose informacije o usluzi parkinga pa to isto možete učiniti i vi.

pixabay.com
Stigli ste na željenu dsetinaciju? Sad je vaše samo da uživate. A neke dobre fotke i svoje utiske okačite na Instagram, pa i vi pomozite onima koji će možda poželeti da posete isto mesto

Prilikom dolaska na odredište:

Foursquare
Ako niste upoznati s ponudama na svom krajnjem odredištu, Foursquare će vas prema recenzijama korisnika uputiti na lokacije koje nude najbolju hranu, piće ili šoping. Paleta popularnih obližnjih usluga je šarolika, a lestvica se kreće od najpopularnijih prema manje popularnima, prema proceni posetilaca koji su te usluge prethodno koristili. Takođe, ova aplikacija nudi i osnovne informacije o svakoj lokaciji, kao što su vaša adresa i tačno vreme. Čak i iz Foresquarea možete pristupiti karti koja će vas odvesti do željene lokacije.

Instagram
Osim što nudi fotografski zapis vašeg godišnjeg odmora koga možete da podelite sa svojim prijateljima i porodicom, Instagram može biti super resurs za planiranje putovanja. Naime, blogeri širom sveta putem ove aplikacije dele različite preporuke o nezaobilaznim mestima za zabavu te pogledima na lepote određene destinacije, a jednostavnim unošenjem naziva lokacije u pretražicač možete da pristupite njihovom sadržaju: slikama i savetima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online