Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 16.11.2016.
04:30
Vestionline A

Šta je danas mladima prioritet?

Kako je težnja za sticanjem svoje imovine današnjim generacijama daleka tema, tako se putovanje našlo prvo na listi prioriteta milenijalaca.

pixabay.com
Svet na dlanu je najveće bogatstvo

Više od polovine ispitanika u Britaniji (55 odsto) ocenilo je putovanje kao životni prioritet, a ne kupovinu kuće (42 odsto), dok je kupovinu automobila navelo njih 32 odsto, a isplatu dugova 44 odsto, navodi nova studija. 

Oni će radije potrošiti novac na iskustvo putovanja, nego na statusni simbol, kako su pokazali rezultati studije koji je sproveo sajt "Airbnb", za izveštaj "Kako putujemo". 

U izveštaju su tursiti podeljeni na pet grupa: one koji znaju šta ih očekuje na odmoru, koji uvek biraju popularne destinacije i znamenitosti, oni koji se stope sa lokalnim stanovništvom, divlje avanturiste koji su uvek u potrazi za neobičnim destinacijama i one koji su u potrazi za adrenalinom. 

Većina se identifikuje kao avantguristi, koji sami sebi pronalaze uzbudljive lokacije, pre nego što će da se obrate nekoj agenciji za turu. 

Takođe, ima i dosta onih koji vole da se stope se lokalcima, a dobra hrana je ocenjena kao najvažnije iskustvo. 

- Danas status proizilazi iz upućenosti, iz iskustava i deljenja istih na društvenim mrežama sa prijateljima koji nikada nisu doživeli to. To se naziva ekonomija deljenja, ali je bolje nazvati je ekonomijom pristupa. Ispitanici ne žele imovinu o kojoj moraju da brinu i koja će ih ograničavati - rekao je Čip Konli iz "Airbnb"-a. 

- Ne samo da su ti "digitalni nomadi" udubljeni u sve to, već su počeli od putovanja da prave posao od kojeg mogu i da zarađuju. Samo uključe kameru i slikaju se - zaključio je Konli. 

POVEZANE VESTI

Petak 18.11.2016. 19:11
А шта је младима код нас данас приоритет? Да што дуже спавају...да им тате дају што више новца за провод....да им маме скувају ручак, оперу веш, испеглају, да им среде собу и купатило! Цурама је приоритет да имају сву могућу и немогућу шминку... ломатају мозак гдје ће вечерас да изађу? Шта од гардеробе да навуку....ионако сироте од препуних плакара немају шта да носе.....! Момци да узму од ћалета што јача кола да могу пред друштвом да се шепуре као млади паунови! Гдје ће за Нову годину? Са ким?
Petak 18.11.2016. 19:19
И тако из дана у дан...као покварена плоча кокодачу како им је досадно...и "смор"....!!! Тотално празни духовно и психички, несвјесни ни својих година ни своје младости....Изгу-били су појам чему им ноге служе....да им могу послужити и за шетњу и ходање по дивном времену. Да се тако могу видјети са познаницима...пријатељима...драгим људима.....итд.... Од како отворе очи негдје у цик зоре по њиховом поимању ствари а то је обично око 12 или 13 сати, послије подне само зијају у комп или мобилни....Слушају музику, ходају као зомбији несвјесни ни себе ни околине...вано им је колико им је ко дао "лајкова" на ФБ, какве су слике на Инстаграм....Очајавају јер им друг или другарица има бољи и новији модел телефона....и тада падају у бедак....дно дна да нема даље....!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online