Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 08.06.2017.
06:30
Vestionline A

Plaže smrti: Izbegavajte ova mesta, opasna su po život

Kada pomislite na plaže, prva asocijacija uvek nam budu mir i uživanje. Ali, da li ste znali da širom sveta postoje plaže koje mogu biti opasne po vaš život? Evo koja su to mesta koja bi trebalo da izbegavamo u širokom luku, ma koliko lepa bila.

pixabay.com
Umesto uživanja, ne nekim plažama možete iskusiti samo opasnost

Omiljena plaža moriskih pasa

Ova plaža koja se nalazi u američkoj državi Floridi vrlo je lepa i popularna, ali koliko je vole ljudi, toliko privlači i ajkula. Zbog čestih napada ajkula proglašena je jednom od najopasnijih na svijetu. Čak 15 posto ukupnih napada pasa na ljude u 2007. godini dogodilo se upravo na toj plaži. No, nisu ajkule jedine "nemani" koje vrebaju iz morskih dubina, prenosi express.hr. 

Otrovne meduze vrebaju

U Kvinlendu u Australiji postoji plaža koja se zove Kejp Tribulejšn. Tamo osim retkih poseta krokodila i zmija otrovnica, iz same vode vrebaju otrovne meduze. Teško ih je primetiti zbog prozirnog izgleda, a kada "ožare" čoveka, žrtva može da umre dva do pet minuta nakon dodira meduze. 

Strašne morske struje

Osim morskih pasa i meduza, pretnja sigurnosti čoveka na moru često su morske struje. Morske struje na plaži na Hanakapiai na Havajima toliko je prevrtljiva da može prevariti i najiskusnije plivače. Zbog uticaja struja u okolini plaže navodno se utopilo 83 ljudi, iako lokalne novine broje 30. 

Ostrvo susreta 

Plaža na ostrvu Reuninon poznata je po napadima morskih pasa. Radi se o francuskoj teritoriji udaljenoj 225 km od Mauricijusa u Indijskom okeanu. Od 2011. godine tu je zabeleženo 20 smrtonosnih napada morskih pasa, što čini 13 posto svih napada na svetu.

Gansbai, Južna Afrika 

Ovaj deo sveta carstvo je velike bele ajkule. Nekoliko kilometara od obale nazali se prolaz nazvan Put ajkula koji je dom brojnih foka, ali i ajkula koje dolaze da se goste. Osim ako i sami ne želite da budete njihov obrok, ovo područje morate izbegavati. 

Ozbiljne bolesti na svakom koraku

Ovo područje je među najzagađenijima na svetu. Kupanje u tim vodama nipošto se ne preporučuje iako domaće stanovništvo to redovno čini, s tim što zapadnjacima tamo prete ozbiljne bolesti. 

Razne nemani u vodi

Veslati u Amazoniji znači da ćete zapravo prostor deliti sa piranama, anakondama i električnim jeguljama. Držite se radije obale.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online