Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 23.10.2017.
01:30
Vestionline, punkufer.hr A

Razlozi zbog kojih u Dubaiju možete završiti iza rešetaka

Iako je Dubai prilično prijateljski naklonjen prema turistima, postoje neke čudne stvari zbog kojih možete biti lišeni slobode. Tako da, ukoliko se uskoro pripremate na put u grad koji je nikao usred peska, nije na odmet proveriti šta se u njemu sme, a šta ne sme raditi, jer je zaglaviti robiju u toj državi, prilično je nezgodna stvar.

youtube.com/Aban Tech
Dubai grad sa posebnim pravilima

Nošenje "pogrešne“ odeće


Ukoliko nosite odeću koja je zapravo odeća "suprotnog spola",  možete platiti visoku novčanu kaznu ili čak završiti u zatvoru. Naravno, ako vam je hladno pa vam vaš muškarac posudi jaknu ili sako nećete nastradati, ali izađete li ciljano napolje u odeći za koju neko smatra kako je namenjena za suprotni pol možete imati probleme...

Plesanje u javnosti

Nemojte dozvoliti da vas ponese muzika i nikako ne plešite na ulicama grada. Za ples imate mnoge noćne klubove i diskoteke, a plesanje na ulicama se smatra uvredljivim i uznemiravanjem javnosti i može vas odvesti u nekakav arapski Remetinec.
 

Psovke i ružno ponašanje

Ukoliko opsujete po naški teško da će vas netko praviti, ali pokažete li srednji prstili  budite spremni na mogućnost da vas pokupi policija. Već je bilo mnogo slučajeva pokazivanja srednjeg prsta u saobraćajnim gužvama, pa su mnogi domaći, ali i stranci upoznali unutrašnjost zatvora u Dubaiju. 

Javno iskazivanje osećaja

U Dubaiju nemojte sa svojim partnerom razmenjivati francuske poljupce, a takođe izbegavajte i držanje za ruke. I jedno i drugo vas može smestiti u zatvor.

Deljenje hotelske sobe ili zajednički život ukoliko niste oženjeni

Ukoliko niste uplovili u bračnu luku, ovde je ilegalno iznajmiti zajedničku hotelsku sobu ili živeti zajedno. Ipak, ovo pravilo nije toliko striktno, pa se mnogi hotelski lanci njega ne pridržavaju i ne pitaju vas za bračni status, ipak prije putovanja raspitajte se koliko je hotel u kojem ostajete zainteresiran za vaš brak.

Alkohol se konzumira na samo označenim mestima

Pijenje alkohola u Dubaiju je jedino dozvoljeno u kafićima i restoranima koji imaju dozvolu za njegovo točenje. Takođe, u redu je piti i kod kuće ako ste piće nabavili na legalan način, ali nikako nemojte piti na ulici jer ćete biti uhićeni, a možda ćete provesti i neko vrime iza rešetaka.

Unos, prodaja ili konzumacija droge

Uhapsiti, zatvoriti, deportovati – kratak je opis scenarija koji vam se može dogoditi ako vas na primer uhvate s minimalnom količinom neke lake droge. Ne dao Bog da se slučajno bavite preprodajom, jer zbog takvog kaznenog dela možete biti osuđeni na smrt!

Objavljivanje bilo čega protiv vlasti na društvenim mrežama

Pazite što pišete po Facebooku, Twitteru i ostalim mjestima jer biste mogli "nagrabusiti“. Vlast je svetinja i nju ne dirajte, osim ako ne želite na hlađenje.

Protesti

Organizovanje protesta? Što je to? Na ovako nešto odmah zaboravite, a ukoliko ste recimo stranac i odlučite protestovati  za prava životinja ili nečeg sličnog, očekujte brzu deportaciju u zemlju iz koje dolazite.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online