Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 13.09.2018.
05:30
republika.rs, vestionline A

Evropski putevi kojima je najlepše voziti se u jesen

Putovanje automobilom ima prednost jer možete da stanete kada god poželite kako biste uživali u jedinstvenim pejzažima i prizorima.

pixabay.com
Jezero Komo

Neka putovanja nemaju za cilj da se stigne na određeno mesto, već da se uživa u samom putu. Ovakav vid turizma je idealan za one koji vole da provode vreme u svom četvorotočkašu jer imaju mogućnost da stanu i vide predele koji oduzimaju dah, pogotovo na jesen, u Evropi. Dakle, proverite da li je auto spreman za put i izaberite jednu od destinacija koje će vas sigurno oduševiti.

Jezero Komo, Italija

Jezero Komo je super i leti zbog plivanja, sunčanja i sladoleda, ali vredi odložiti posetu ovom mestu za jesen, kada se pretvara u bronzani pejzaž u kome dominiraju crvene i zlatne boje reflektovane u vodi. Najbolji način da to i vidite jeste da kolima krenete starim putem Regina, koji spaja zapadnu obalu sa elegantnim vilama i gradićem Menađio. Možete ručati u restoranu "Trattoria la Vecchia Magnolia" i pojesti sladoled u poslastičarnici "Gelateria Edo".

Transfagarasan, Rumunija

Put dug 90 kilometara kroz Transilvaniju su mnogi proglasili za najbolji zbog izazovnih serpentina i nagiba. A kao bonus za sve ljubitelje jeseni, dolina se od septembra pretvara u zlatni raj. Na putu ćete videti Fagaras planine, sela Baskov i Kartisoara, a u jednom trenutku nalazićete se na nadmorskoj visini od 2.100 metara. Taj deo puta zimi inače zatrpa sneg, što je još jedan razlog da krenete već u jesen. Kada prođete selo Kapataneni, pogledajte gore u pravcu zamka Poenari, koji dramatično stoji na litici. Obavezno se zaustavite i kod jezera Balea i uživajte u pogledu.

Romantični put, Nemačka

Nema boljeg perioda za posetu zamku Nojšvajštajn u Bavariji od jeseni. U septembru i oktobru videćete kako se zamak ponosno uzdiže iznad crveno-žuto-narandžaste šume. To je samo jedan upečatljiv prizor na putu nazvanom Romantika. Put počinje u istorijskom gradu Vircburgu i nastavlja se kroz još nekoliko srednjovekovnih gradova poput Landsberg am Leha, ali i banje Bad Mergenthajm. Sve vreme uz put imaćete pogled na snežne Alpe, a pred sam kraj i na zamak.

N222, dolina Doero, Portugal

Put N222 vodi posetioce kroz najlepše portugalske vinograde putem koji će probuditi adrenalin kod svakog vozača. Put počinje u Pezo de Regua, gde možete posetiti Doero muzej i videti kako se pravi vino, a onda se i provozati istoimenom rekom brodićem pre nego što nastavite dalje. Najbolje je biti suvozač u ovakvoj vožnji, a potreban vam je strastven vozač koji će uživati u manevrisanju neverovatnim serpentinama dok vi uživate u pogledu na predivne vinograde.

Umbrija, Italija

Region koji kombinuje srednjovekovne gradove, doline, odličnu hranu, vino i još lepši pejzaž. U jesen vinogradi postaju spektakularna paleta vibrantno crvenih i žutih boja. Počnite u Spoletu, nastavite kroz Monti Martani, zaustavite se u Bevanji, a usporite ka Asisi i posetite vinski podrum Bibendi i uživajte ne samo u vinima nego i u italijanskim specijalitetima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online