Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 29.07.2014.
14:53
Beta A

Terzić: Zvezda se dogovorila sa Olimpijakosom oko Kataija

Funkcioner Crvene zvezde Zvezdan Terzić je rekao da se klub dogovorio sa Olimpijakosom oko transfera Aleksandra Kataija, ali tek predstoje pregovori sa tim fudbalerom oko realizacije.

 V.d. generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić i trener Nenad Lalatović
 

"Dogovorili smo se sa Olimpijakosom oko Kataija, ali sa njim tek predstoje razgovori i tu može da bude realnih problema. Tokom razgovora s njim nismo stekli utisak da želi da dođe, već da želi da se nametne treneru grčkog kluba, ali nije otišao na turneju sa njima", rekao je Terzić novinarima u Termama Čatež.

On je rekao da je klub i u teškim uslovima "korektno" obavio posao u dosadašnjem toku prelaznog roka i da je Nejc Pečnik kapitalno pojačanje za crveno-bele. Dozvolu za odlazak imaju Darko Lazović i Đorđe Rakić.

"Navijači ne mogu da vode klub" 

 

Zvezda je tokom prelaznog roka u klub dovela nekadašnjeg igrača Partizana Miloša Bosančića, koji je potpisao ugovor na dve godine. Terzić je rekao da navijači ne mogu da vode klub, ali da uprava ne želi da donosi odluke koje su u suprotnosti sa stavovima i principima navijača.

"Oni su ogromna snaga Crvene zvezde i trebaju nam. Ne treba nekim odlukama da ih okrenemo protiv aktuelnog rukovodstva, to bi bio autogol s obzirom na mnogo problema koje klub ima. Nismo hteli da dovedemo Bosančića dok ne postignemo kakav takav dogovor sa navijačima. Oni su rekli da nisu ni za ni protiv njegovog dolaska i da će biti neutralni ako je to interes kluba. Da su bili decidirano protiv, ja ne bih bio za dolazak Bosančića. Ali, drago mi je što je napravljen kompromis. On je kvalitetan igrač koji je potreban Zvezdi, a došao je bez para jer želi da igra tu. On u Partizanu nije ostavio veliki trag, veliki je navijač Crvene zvezde", rekao je Terzić.

On je ocenio da su prošle prijateljske utakmice pokazale da će Zvezda imati dobar tim i najavio da će na poziciji napadača dovesti kvalitetnog igrača, koji bi, u paru sa mladim Lukom Jovićem trebalo da zameni Abiolu Daudu.

"Odlazak Daude je veliki hendikep, ali ćemo na njegovoj poziciji dovesti top kvalitetnog golegetera. Nećemo da pretrpavamo igrače na toj poziciji, pažljivo ćemo tražiti Jovićevog partnera u napadu. Želimo da napravimo mladi tim, a u isto vreme da odgovorimo na zahtev navijača - da osvojimo titulu", rekao je Terzić. 

On je dodao i sledeće:

"Moj cilj je da sve najkvalitenije igrače iz Srbije i regiona okupim u Crvenoj zvezdi, da napunim magacin dobrom robom, a samo je pitanje kada ćemo ih staviti u izlog. Omladinska škola je kvalitetno radila u prošlosti, ali greškama nekih ljudi otišli su biseri. Nadam se da se to više nikada neće ponoviti, želim da mladi što pre dobiju šansu da igraju na velikoj sceni", rekao je Terzić.

On je podsetio na finansijske probleme Zvezde i rekao da je 27. juna na promociji trenera Nenada Lalatovića Zvezda bila "na korak od kliničke smrti".

"Samo o pojačanjima se priča, razumem da to zanima širu javnost. Izgubili smo licencu od UEFA i to je bio šok za sve pristalice Crvene zvezde i čitavu Srbiju. Posle toga smo u mraku održali promociju trenera, što je oslikavalo stanje u kome se klub nalazi. Tada smo napravili spisak prioriteta - da izbegnemo kaznu FIFA oduzimanja bodova, što smo i uspeli. Posle toga smo koliko-toliko uspeli da napravimo dogovor sa klubovima poveriocima i sa FSS da dobijemo uslovnu licencu za takmičenje. Zvanično nismo, ali napravićemo dogovor. Rešavamo sve korak po korak", rekao je Terzić.

On je rekao da je Zvezda u blokadi 2.100.000 evra, da je još na snazi zabrana registrovanja igrača i da je prioritet rešavanje tog problema.

"Nije Zvezda ovde slučajno. Ova situacija ne može da se reši za 15 dana, ovde se dugo 'vuku repovi'. Možda novi igrači ne uspeju da zaigraju od prvog kola. Ali, rešavamo probleme i rešavaćemo ih. I bićemo šampioni. Imamo 26 poverilaca i 125 izdatih nerealizovanih menica koje u svakom trenutku mogu da budu aktivirane. Sa poveriocima smo napravili dogovor, ali čekamo transfer Darka Lazovića", rekao je Terzić.

On je rekao da su prema ranijim najavama plate igračima preplovljene, da će najveća plata biti 10.000 evra. Novi igrači Miloš Bosančić zarađivaće 7.000 evra, Daniel Avramovski 5.000, a po 4.000 Bogdan Planić i Nenad Gavrić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online