Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 21.10.2014.
14:08
mondo.rs, sportski žurnal A

Terzić: Zvezda je Barselona

"Mi imamo nebrušene dragulje, omladinsku školu koja od malih nogu osposobljava igrače sa pobedničkim karakterom. Treba samo strpljenja jer tvrdim da ćemo uskoro igrati značajnu ulogu u Evropi", kaže vršilac dužnosti genseka crveno-belih.

Ubeđen da je na pravom putu: Zvezdan Terzić
 

Crvena zvezda izgubila je od Partizana (1:0) u 147. večitom derbiju i sada za glavnim konkurentom i liderom zaostaje četiri boda na tabeli, s tim što klub iz Humske ima i utakmicu manje.

Zvezdan Terzić tvrdi da nikada nije lako ni prijatno kada se izgubi derbi, takvi porazi naročito bole, ali uprkos svemu nije smrknut. Naprotiv.

O Tomislavu Karadžiću...

Prošao je 15. oktobar i džentlmenskih mesec dana Tomislavu Karadžiću da podnese ostavku na mesto predsednika FSS i da raspiše vanredne izbore, ali Zvezda kao da ćuti. "Potezi koje vučemo nisu za javnost. Ali ne odustajemo. Drugi u klubu se bave Tomislavom Karadžićem. Nije moj prioritet, u ovom momentu", rekao je Terzić, iako se činilo da je upravo on bio najžešći "lovac" na Karadžića, a sada kao da posustaje. "Samo tako izgleda. Hronološki posmatrano, Zvezda ga je najčešće kritikovala u vreme kad sam bio u najprisnijim odnosima sa Karadžićem. Tako da nema veze sa mnom".

"Raduje i hrabri izuzetno odigrano prvo poluvreme, nadasve moderno, a nikada sa mlađim timom u večitom derbiju. Bili su sjajni, pokazali su klasu. Ali kako ponekad biva - umesto junaci postali su tragičari, ali verujte na reč, radi se o biserima srpskog i evropskog fudbala. Imamo nebrušene dragulje - Rajkovića, Jovanovića, Jovića, Grujića, Avramovskog, Ristića...", istakao je vršilac dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

I dok Zvezda broji godine svojim provtimcima Partizan obara rekorde u vezanim pobedama. Terzić ne brine mnogo zbog toga.

"Ne opterećujemo se rekordima, starosnom dobi prvotimaca. Moja misija nije da dovedemo desetoricu isluženih fudbalskih legionara, da u ovoj našoj ligi budemo šampioni, a u Evropi limitirani. Ideja je da igramo značajnu ulogu u grupnoj fazi evropskih takmičenja. A tako nešto ne bismo mogli sa igračima od 30 i kusur godina. Ovo je jedini ispravni put, samo tražim malo vremena i strpljenja".

Iskusni internacionalci su upravo dobili Zvezdu u večitom derbiju, a takvi igraju i Ligu Evrope. Ipak, Terzić ne odustaje od toga da crveno-beli treba da se oslone isključivo na sopstvene resurse - svoju omladinsku školu.

"Poštujem politiku Partizana, ali dozvolite da tako ne vidim Zvezdu. Ovaj klub mora da bude oslonjen na omladinsku školu, poput Barselone. Da od malih nogu osposobljava igrače sa pobedničkim karakterom, naviknute na žestok pritisak. Ali i ne manje bitno - da vole Crvenu zvezdu! Naravno da ne možemo samo da forsiramo mlade igrače, naravno da pravimo balans sa iskusnijima, naravno da uvek moramo da se borimo za trofeje. I samo još nešto - mladi igrači ne služe kao pokriće. Mene to ne interesuje, već da za dve, tri godine igramo značajnu ulogu u Ligi šampiona. Tvrdim da to možemo".

O Diku Advokatu...

Terzić nije zadovoljan reprezentacijom Srbije koju je preuzeo Dik Advokat. Kaže da očekuje bolju igru i rezultate. "Mislim da bi reprezentacija sa šestoricom igrača u Premijer ligi, Đorđevićem i Bastom u Seriji A, Tošićem u CSKA... morala bolje, toliko da se prošeta kvalifikacijama", rekao je Terzić. Ne krije da nije optimista kada je u pitanju plasman Srbije na EURO 2016. "Ha, ha... Nismo otišli ni na prethodna dva velika takmičenja, što bismo i u Francusku?! Svedoci smo da ovde možete i nekažnjeno da prođete za sve promašaje, sve gluposti..."

Terzić kaže da podržava trenera Nenada Lalatovića, koji ima veoma težak zadatak. Šef struke Zvezde svake nedelje ponavlja da ima mlad tim, što zvuči kao da mu je ta mladost nametnuta, ali čelni čovek klub iz Ljutice Bogdana to demantuje.

"Lalatović je mlad i moderan trener, najtalentovaniji u Srbiji i čini se profilisan da vodi Zvezdu. Ne skriva se, dosledan je svojoj fudbalskog filozofiji, ali i zna da predvodi veliki klub i da javnost od njega traži isključivo pobede. Njemu kao Zvezdinom detetu i kapitenu to niko ne bi trebalo da kaže da u tome traži alibi za eventualno loše rezultate".

Terzić je svestan da je Partizan već sada stvorio lepu bodovnu zalihu, ali tvrdi da Zvezda to može da stigne.

"Prvenstvo je dugo, liga izjednačena. Ako dobro računam 63 boda su u opticaju. Ne zaboravimo - Zvezda je i ranije stizala minus od sedam bodova. Jel' tako?", podseća Zvezdan Terzić.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.10.2014. 17:04
Normalno je da je u ZVEZDI UVEK BILO TALENATA NA IZOBILJ.E sada Ti Terzicu kao Vrsilac Duznosti u ZVEZDI. Pokazi svima u SRBIJI Da si posten i da si Patriota,da volis KLUB u Kome RADIS. OSTAVI TE SVE TALENTE ILI IH VEZI UGOVORIMA TAKO DA JEDNOG DANA IGRAJU U ZVEZDI IZ LJUBAVI PREMA KLUBU U KOM SU PONIKLI.Ne odmajh dignuti Glavu o velikim Parama mada su jako potrebne ali stvarati BOLJE SUTRA JE mnogo Korisnije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online