Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 17.04.2019.
17:27
Vestionline A

Tmurno nebo i tmurna igra godili Partizanu protiv Radničkog (VIDEO)

Pogotkom Rikarda Gomeša fudbaleri Partizana pobedili su Radnički iz Niša 1:0 u prvom meču polufinala Kupa Srbije.

MN Press
Drinčićev start na Tošiću

Partizan: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić - Zakarić (od 46. Ivanović), Pantić, Tošić - Gomeš (od 83. Geogrijević).

Radnički Niš: Ristić - Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević - Bondarenko, Drinčić - Grbić (od 73. minuta Petrović), Kojašević (od 65. minuta Jovanović), Ranđelović (od 88. minuta Nikodijević) - Haskić.

Na kišom natopljenom terenu Stadiona Partizana nije bilo puno šansi, dinamike, golova. Domaćini su pobedili u vrlo tvrdom susretu, punom prekršaja, sečenih akcija i jalovih šuteva na obe strane.

Rikardo Gomeš je imao sreće u 29. minutu da Pantić iz prekida pogodi Crnomarkovića pogodi u nogu, pravo do najboljeg strelca crno-belih, koji trese mrežu 22. put u sezoni.

Partizan uspeva da savlada prvi put nišlije ove sezone, posle remija (2:2) i poraza na svom terenu (0:1). Minimalno vođstvo će braniti 15. maja, a već u nedelju se isti rivali sastaju u duelu plej-ofa Superlige Srbije.

Kraj utakmice!

- 88. minut - I Lalatović ispucava poslednje adute sa klupe, Nikodijević ulazi, Ranđelović izlazi.

- 83. minut - Poslednja izmena Sava Miloševića: Georgijević umesto Gomeša.

- 75. minut - Ilić ulazi umesto Tošića za crno-bele, dok je krenula bakljada.

- 73. minut - I drugu izmenu vrši Lalatović - Petar Petrović umesto imenjaka Grbića

- 65. minut - Prva izmena kod gostiju: Jovanović umesto Kojaševića.

- 57. minut - Ponovo kreće kiša, koja je dovoljno pre meča omela kvalitetniju fudbalsku predstavu.

- 48. minut - Najozbiljnija prilika Radničkog! Ranđelovićev opasan šut brani Stojković.

- 46. minut - Umesto Zakarića u ekipi Partizana Ivanović.

Počekat drugo poluvremena

- Tokom poluvremena su pristalice Partizana dobacivale gostima: "Neka čuje južna pruga, Radnički je Zvezdin sluga". Bačena je i jedna petarda u pravcu trenera Nenada Lalatovića

Kraj prvog poluvremena

- 41. minut - Pankov opet vrlo rizično startuje. Ulet s leđa Riakrdu Gomešu, strelac jedinog gola je pao na zemlju i bila je potrebna kraća intervencija da se pridigne.

- 37. minut - Pankov dobija žuti karton zbog starta nad Zdjelarom.

- 32. minut - Trener Radničkog Lalatović negoduje zbog sviranog prekršaja i ulazi u kratku rapsravu sa sudijom Brdarom.

- 29. minut - GOL! 1:0! Rikardo Gomeš! Napadač sa Zelenortskih ostrva je probudio sve iz uspavanke na Stadionu Partizana. Pantić je ubacio loptu u šesnaesterac, Crnomarkovićev odbitak ide pravo na nogu Gomeša u petercu i lagan finiš pred golom Nišlija.

- 8. minut - Sporna situacija! U kaznenom prostoru Radničkog Đorđević napucava saigrača, ali sudija Jovanović ne sudi jedanaesterac.

- 5. minut - Prva ozbiljnija šansa na meču. Partizanov Nemanja R. Miletić je lepo pokušao glavom posle kornera Tošića, ali Ristić interveniše.

Prva utakmica polufinala Kupa Srbije je počela!

Nastavljaju se derbiji između fudbalskog velikana Partizana i novog ozbiljnog imena na fudbalskoj mapi Srbije, niškog Radničkog.

Nišlije za sada nisu poražene u međusobnim susretima tekuće sezone. Na "Čairu" je bio 2:2, a u Beogradu velika pobeda sastava Nenada Lalatovića 1:0, golom Haskića.

Crvena zvezda je na svom stadionu "Rajko Mitić" sa 4:1 savladala Mladost iz Lučana i jednog nogom je u finalu. Da li će i Partizan uspeti da dođe nadomak šanse za jedini trofej u sezoni, pošto je bitka za prvenstvo odavno izgubljena? Ili će Radnički nastaviti da blista? 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online