Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.05.2019.
09:32
Vestionline A

Mihajlović na oproštaju od Bolonje nadigrao Napoli (VIDEO)

"Mihajloviću, ostani", bila je poruka navijača posle velike pobede protiv Napolija, za kraj neverovatne polusezone i istorijskog proleća.

twitter.com/bolognafc1909
 

Pamtiće se šta je Siniša Mihajlović (50) uradio ovog proleća u Bolonji.

Krajem januara, preuzeo je šokiranu ekipu od Filipa Inzagija, uveravajući sve da je ostanak u ligi dostižan, iako je situacija bila više nego teška. U međuvremenu je podizao i podigao tim, pa sa njim i ispisao istoriju.

Mihajlovićev tim je ostvario sedam uzastopnih ligaških pobeda kod kuće, sa bar po dva postignuta gola u svakoj od tih utakmica. Učinio je taj podvig zaključno sa subotnjim, velikim trijumfom protiv vicešampiona, kojim je daleko odbačena priča o borbi za opstanak.

Crveno-plavi domaćini držali su protivnika daleko od svog gola u prvom poluvremenu, a kada se činilo da će biti zadovoljni egalom pred odmor, zadali su učesniku Lige šampiona dva snažna udarca.

Rodrigo Palasio u 43. minutu odlično je probio po strani i centrirao, a Federiko Santander iskoristio nepažnju odbrane Napolija da glavom matira Karnezisa za 1:0.

Samo dva minuta kasnije, nastao je opšti delirijum na tribinama "Dal ’Are". Napoli je pao na kolena.

Santander je u krugu na centru uposlio Džemailija, koji je povukao loptu skoro do šesnaesterca i uputio neodbranjiv udarac za velikih 2:0.

Drugi deo meča, ili tačnije veći deo nastavka, pripao je Napoliju, koji je bio favorit, bez obzira na nalet Mihajlovićeve ekipe.

Precizan pas Ruiza i pravovremeno ubacivanje Gulama bili su dovoljni gostima da smanje na 1:2 u 57. minutu i da vrate potpunu neizvesnost, a dodatni pritisak na domaće izvršio je i Karlo Anćeloti ubacivanjem Drisa Mertensa i Hozea Kaljehona.

Belgijski vezista vratio je Napoli potpuno u život u 77. minutu i izjednačio na 2:2 svojim 16. golom u sezoni, za koji bi trebalo da zahvali saigračima, prvenstveno asistentu Junesu. 

Ali, na ovom mestu se vraćamo na Mihajlovića.

Bio sam jedan od malobrojnih koji je verovao i bio svestan kvaliteta ove ekipe“, rekao je srpski stručnjak nedavno, nakon što je Bolonja praktično obezbedila opstanak.

Tu veru u međuvremenu je uspeo da ugradi u svoje igrače, koji se nisu predali ni u subotu uveče, protiv jedinog tima koji je prethodnih godina koliko-toliko mogao da trči sa Juventusom.

Šlag na Bolonjinoj torti, iako ne preterano lep, bio je pogodak Santandera za pobedu 3:2, u 88. minutu poslednjeg meča sezone.

Dijks je centrirao i praktično pogodio u glavu strelca, a lopta je završila iza leđa Karnezisa, čime je počelo veliko slavlje navijača na tribinama. Dok su klicali ekipi i treneru, ostala im je samo još jedna neostvarena želja...

- Mihajloviću, ostani - poručili su srpskom stručnjaku

Serija A, 38. kolo:

Subota:

Frozinone - Kjevo 0:0

Bolonja - Napoli 3:2 (2:0)
(Santander 43, 88 Džemaili 45 - Gulam 57, Mertens 77)

Nedelja:

15:00 Torino - Lacio
18:00 Sampdorija - Juventus
20:30 Inter - Empoli
20:30 SPAL - Milan
20:30 Fiorentina - Đenoa
20:30 Roma - Parma
20:30 Atalanta - Sasuolo
20:30 Kaljari - Udineze

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online