Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 22.04.2014.
14:46
Beta A

Čović: Fajnal-for je nepravedna završnica Jadranske lige!

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da je fajnal-for nepravedna završnica takmičenja u Jadranskoj ligi,

Nebojša Čović
 

"Ovo je nepravedna završnica, to zna i (generalni menadžer lige Roman) Lisac. Celu ligu su sveli na jednu utakmicu, a to nije pravično. Bolje bi bilo da se igra plej-of, ali svestan sam da je veliki problem sa kalendarom takmičenja", rekao je Čović na konferenciji za novinare u beogradskoj Areni.

Zvezda će u četvrtak u Areni u polufinalu igrati protiv Cibone, dok će se dan kasnije sastati Partizan i Cedevita. Pobednici tih duela plasiraće se u Evroligu sledeće sezone.

"Ovakva završnica ne služi ničemu osim 'zavadi Srbe pa vladaj'", naveo je Čović.

Prvi čovek Zvezde je dodao da bi bilo veliko zadovoljstvo da Srbiju sledeće sezone u Evroligi predstavljaju dva kluba. Čović je kazao da će se tokom narednih dana razgovarati sa izvršnim direktorom Evrolige Đordijem Bartomeuom, koji će
prisustvovati završnom turniru Jadranske lige. Predsednik crveno-belih je rekao da očekuje da sve bude u redu, potpunu regularnost i da pobedi "ono što nas najviše interesuje, a to je košarka". On je istakao da je Zvezda kao suorganizator uplatila 125 hiljada evra kotizacije i da se nada da će pokriti sve troškove.

"Naše je 95 odsto prihoda od ulaznica i od reklama na displejima, dok reklame na televiziji idu Jadranskoj ligi. Arenu smo platili približno 50 hiljada evra, za utakmice i termine treninga. Ako neko želi veći broj treninga, plaća za sebe", rekao je Čović.

Prema njegovim rečima, za prvu polufinalnu utakmicu između Zvezde i Cibone do danas u 13.00 prodato je 2.158 ulaznica, za drugu između Partizana i Cedevite 2.700, a za nedeljno finale 2.828. Čović je dodao da je kapacitet dvorane proširen za polufinalne susrete, dok će za finale zbog bezbednosti biti smanjen na 20.420
mesta. Generalni menadžer Jadranske lige Roman Lisac rekao je čelnici takmičenja žele da bude "bar nešto plej-ofa".

"Nismo želeli da ponovimo grešku iz prošle sezone. Prvak regularnog dela bi trebalo da direktno ide u Evroligu, ali takav je sistem takmičenja. Ja sam za plej-of, ali ne po svaku cenu, pošto smatram da je fajnal-for kruna. Slažem se da je kalendar takmičenja veliki problem", rekao je Lisac.

On je kazao da je zadovoljan zato što je Zvezda domaćin i da očekuje dobru organizaciju. Lisac nije želeo da kaže kome će biti dodeljena pozivnica za
sledeću sezone.

"Želim da postignemo dobar dogovor sa dobrim klubom iz ozbiljnog grada u okruženju. Dugo smo se trudili, ali nismo uspeli u Sarajevu, ali MZT se pokazao kao dobar partner. Neću sad sve da kažem, ostavite i meni nekog keca u rukavu", kazao je Lisac.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online