Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 31.08.2014.
15:26
Vestionline A

SP u Španiji: "Orlovi" izgubili dobijeno, Lovernj presudio

Težak ispit protiv Francuza "orlovi" nisu položili. Naš nacionalni tim poražen je u drugom meču grupe A na Svetskom kupu u Španiji od vladara Starog kontinenta "trikolora" sa 74:73 (20:21, 14:21, 26:20, 14:11). Doskorašnji krilni centar Partizana Žofri Lovernj pogodio ključno slobodno bacanje sekund pre kraja.

Miroslav Raduljica je bio najefikasniji igrač srbije na meču
 

Izabranici Aleksandra Đorđevića uložili su daleko veći napor nego na premijeri sa Egiptom, jer su "trikolori" fizički jedna od najpripremljenijih selekcija, ali nisu uspeli da izađu kao pobednici posle dramatične završnice, u kojoj su se desile dve diskutabilne sudijske odluke. Najpre, nedosuđen prekršaj u korist Bogdanovića 17 sekundi pre zvuka sirene, odnosno, samo sekund pre kraja prilikom dosuđenog prekršaja Raduljici nad Lovernjom, posle čega su "petlovi" izvojevali pobedu.

Igrali su "orlovi" odlično tokom prvog poluvremena, ali je u nastavku duela usledio prazan hod, koji je Francuze vratio u egal. Serijom 10:0 sredinom treće deonice Francuska je uhvatila ritam, a najzaslužniji za buđenje "trikolora" bio je Džekson, koji je ekspresno vezao šest poena i vratio samopouzdanje Lovernju i Diaou. Srbija je ispustila dvocifrenu zalihu i prosula mukotrpno stečeno vođstvo.

Đorđević: Oštećeni smo, želimo da nas poštuju na parketu

Najefikasniji u našem timu bio je Miroslav Raduljica sa 21 poenom, Bogdan Bogdanović je ubacio 12, a Nemanja Bjelica 11 poena. Na drugoj strani dominirao je Žofri Lovernj sa 19, a veliku pomoć imao je u Diou i Džeksonu sa 15, odnosno, 12 poena. 

SRBIJA: Teodosić 5 (5 as), Simonović 5, Jović 9, Bogdanović 12, Bjelica 11, Marković, Kalinić 7, Birčević, Krstić, Raduljica 21 (7 sk, 13-8 za dva), Katić 2, Štimac 1.

 TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

40. minut - Odlična odbrana Nemanje Bjelice, ali je isti igrač promašio pokušaj za tri. Diao je lako pogodio za izjednačenje, a Srbiji je ostalo 17 sekundi za napad. Bogdanović je krenuo u probijanje, tražio kontakt sa čuvarima, ali mu je lopta ispala u aut. Francuzima je ostalo još skoro pet sekundi, posle čega je Lovernj krenuo u prodor i arbitar je svirao, malo je reći, sumnjiv prekršaj Raduljice samo 1.1 sekund pre kraja utakmice. Bivši igrač Partizana je na liniji penala. Pogodio je prvo i Francuska je pobedila Srbiju sa pola koša razlike.
39. minut - Lovernj pogađa posle pik en rola sa Diaom, a identična situacija već u sledećem napadu u režiji Bjelice i Raduljice.
37. minut - Simonović je nagrađen odličnim dodavanjem Teodosića za kretnju u napadu i krilo pogađa za dva. Lovernj se bori kao lav, osvaja loptu u napadu.
34. minut - Bjelica je preuzeo odgovornost i pogodio, a već u sledećem napadu Simonović se odvažio i krenuo na zakucavanje. Lopta se zaglavila između obruča i table, a sudije su naše krilo poslale na liniju penala. Simonović polovičan. Diao kažnjava loše postavljanje u odbrani.
33. minut - Zbili su "orlovi" redove, pojačali agresivnost u odbrani i odmah osvojili loptu. Jović je krenuo u kontru, a Diao ga obara i arbitri dosuđuju nameran prekršaj. Siguran je bio Jović sa penala.
32. minut - Francuzi bez rešenja u napadu, Ertel se spetljao, Kakudi u sledećem napadu pogađa za tri.
30. minut - Kalinić je bio siguran sa linije za slobodna bacanja i obezbedio Srbiji koš prednosti pred odlučujućih deset minuta.
28. minut - Džekson je u seriji, ponovo je siguran van 6.75.
26. minut - Jović je probio prvu liniju odbrane Francuza, hrabro krenuo na Gobera i izvukao koš uz faul. Dio pogađa trojku, a Bjelica odmah vraća.
24. minut - Teodosić nastavlja sa lucidnim dodavanjima, a najnovije je za Raduljicu, koji to maksimalno koristi. Ofanzivan skok raspoloženog Raduljice i odmah je fauliran. Siguran je sa penala.
23. minut - Serija 10-0 "trikolora", zahvaljujući šest poena Džeksona, koji je pogodio trojku uz faul. Pritisak Francuza je urodio plodom, tajm aut Đorđevića.
21. minut - Lovernj je ispravio promašaj Džeksona van 6.75 i postao najefikasniji sa 14 poena.
20. minut - Krenuo je i Teodosić. Naš plej se namestio i ubacio trojku, a Lovernj na drugoj strani ogodio bacanja posle lične greške Katića. Kraj prvog poluvremena.
19. minut - Odličan prodor Simonovića iskoristio je Katić, a posle dobre odbrane "orlova" Bjelica je izvukao faul i pogodio oba bacanja.
16. minut - Boris Diao zaradio je treću ličnu grešku i odmah je otišao na klupu, a Raduljica lako pogađa preko Lovernja. Srbija ponovo na plus osam.
15. minut - Želabal je pogodio trojku iz ćoška i vratio "trikolore" u igru. Bogdanović je uputio lob pas ka Katiću, čije polaganje Lovernj skida u silaznoj putanji. Koš se priznaje.
13. minut - Za nepun minut Jović je pogodio dva puta. Najpre, na odlično dodavanje Teodosića, a zatim zahvaljujući ukradenoj lopti.
11. minut - Odlična asistencija Teodosića ka Raduljici, a naš as je pogodio uz faul. Siguran sa penala.
10. minut - Batum se podigao i pogodio za tri poena. Kraj prve četvrtine.
8. minut - Bjelica se poigrava sa Pjetrusom i Francuz je napravio drugu ličnu grešku. Siguran naš as sa penala.
6. minut - Nova trojka Bogdanovića, koji je na zagrevanju pred meč ušao u seriju pogodaka van linije 6.75.
4. minut - Lovernj se upisao u listu strelaca, atraktivnim polaganjem na drugi obruč, a zatim je odličan u odbrani.
2. minut - Odlična odbrana našeg tima, Kalinić je pogodio i pritom je fauliran. Pogađa dodatno bacanje.
1. minut - Utakmica je počela. Raduljica je bio bolji u podbacivanju, pa je Bogdanović već u prvom napadu pogodio za tri poena. Posle koša Diaoa, Bogdanović je uzvratio.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.08.2014. 17:20
Stetaaaa...ali svaka cast momci, tako se bori za Srbiju. u fudbal ne treba uopste ulagati vise.
Nedelja 31.08.2014. 19:18
sreća pa je lovernj igrao "teška srca" protiv srbije..
Nedelja 31.08.2014. 19:30
Zašto nisi poveo Mačvana, Tepića ili Tripkovića - bilo koga ko smije uzeti odlučujući šut. Gdje su bili "genijalci" iz FMP i Radničkog kada se riješavao meč? Koliko asistencija ima Teodosić? Ništa od reprezentacije dok Dule ne uzgoji nove klince - nadam se vać za OI.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online