Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 31.08.2014.
19:18
Beta A

Đorđević: Oštećeni smo, želimo da nas poštuju na parketu

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da njegova zaslužuje poštovanje, pošto smatra da je oštećena u završnici utakmice protiv Francuske, na Svetskom prvenstvu u Španiji.

Revoltiran suđenjem protiv Francuske: Aleksandar Đorđević
 

"Oba tima su svim srcem htela pobedu. Svaka loša odluka je bila protiv nas, naravno ja sam im čestitao na pobedi. Mi na kraju nismo mogli da pronađemo odgovor na njihove šuteve za tri poena. Imamo vatru u srcu, ali želimo da nas poštuju na parketu, igramo najpošteniju košarku", rekao je Đorđević posle utakmice.

Košarkaši Srbije izgubili su danas u Grandi od Francuske sa 74:73 u utakmici drugog kola Grupe A na Svetskom prvenstvu u Španiji. "Trikolori" su pobedili košem Žofrija Lovernja sa linije za slobodna bacanja, 1,1 sekundu pre kraja, a prethodno su sudije dosudile prekršaj Miroslavu Raduljici.

Đorđević smatra da je pre toga, četiri sekunde pre kraja utakmice, tokom napada njegove ekipe bio faul nad Bogdanom Bogdanovićem, koji sudije nisu dosudile.

"Ne znam da li je bio faul u poslednjem napadu Francuske, ali sam siguran da je bio faul na Bogdanoviću. On je naš igrač za završnice. To mu je posao. Svi mu verujemo u tim trenucima. Čestitam igračima, bili su spremni da pobede Francuze. Moram još jednom da pogledam snimak, ali mislim da sam u pravu", rekao je Đorđević.

On je istakao da je neigranje kapitena Nenada Krstića "taktička odluka".

"Nije nam bio ni potreban zbog Raduljice", dodao je Đorđević. "Mi ne zavisimo od jednog ili dva igrača. Igramo jaku odbranu i na to sam ponosan. Promašili smo neke otvorene šuteve. Verovatno ćemo to pogađati u narednim utakmicama", rekao je Đorđević.

SP u Španiji: "Orlovi" izgubili dobijeno, Lovernj presudio

Najefikasniji u ekipi Srbije sa 21 poenom Miroslav Raduljica rekao je da je njegovu ekipu jedna greška koštala pobede.

"Teška utakmica. Igrali smo dobro, svi znaju kakva je Francuska ekipa. Evropski šampion. Niko nije mislio da će biti lako. Jedna greška nas je na kraju koštala pobede", rekao je Raduljica.

On nije želeo da komentariše odluku sudije, da mu sviraju faul u poslednjem napadu Francuske.

"Nije moje da to dogovaram. Sudija je svirao, i to znači da je faul. Možda je to više pitanje za Žofrija. Mnogo mi je krivo što smo izgubili, ali to je ipak prvak Evrope", rekao je Raduljica.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.08.2014. 19:40
Nema problema Aleks,Glavu gore igrali ste dobro ,Zmamo mi za sve Muckice i zato Neka nam proradi INAT za sledece Utakmice samo tako cemo doci do uspeha jer sve nam nemogu ponistiti,nekim Faulima i tehnickim greskama.
Ponedeljak 01.09.2014. 00:37
Sudje:Srbija 74.73. Šteta što nismo igrali protiv Francuza imali bi više šanse.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online