Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.06.2018.
22:20
Vestionline, zurnal.rs A

Čuvari časti i ugleda - košarkaši Srbije

"Mi smo najbolja košarkaška nacija na svetu iza Amerikanaca i to ni u jednom trenutku niko od nas ne sme da zanemari", kaže Marko Simonović, najiskusniji član državnog tima.

MN Press
Marko Simonović, predvodnik "Orlova" u ovom kvaliikacionom ciklusu

Reprezentacija Srbije će se u Novom Sadu kompletirati 25. juna kada stigne i Boban Marjanović, poslednji kandidat sa revidiranog spiska želja selektora Aleksandra Đorđevića.

I iz srpske Atine, sa obala Dunava, put Gruzije, na prvu od dve poslednje utakmice trećeg prozora kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini, otići će 12 momaka predvođenih Markom Simonovićem, kapitenom i najstarijim članom državnog tima (rođen 30. maja 1986. u Prištini). Pre toga su na programu dve zatvorene trening utakmice sa Iranom, prva je bila sinoć u Futogu, druga će biti u subotu u SPC Vojvodina.

Orlovi od kada je Sale nacionale preuzeo brigu o vama, su retko odlazili iz Beograda, Novosađani su zaboravili kada su vas poslednji put videli.

- Bili smo poslednjih godina u Nišu, Vršcu, Kraljevu...sada smo u Novom Sadu. Tu smo tek jedan dan, osoblje u hotelu je veoma ljubazno, svi se trude oko nas. Vidi se da im je drago što smo im u gostima. Stigli smo u sredu, kasno popodne trenirali, večerali, u četvrtak smo pre podne opet trenirali, uveče igrali sa Iranom... Malo je slobodnog vremena, iza nas su naporne sezone i trudimo se da svaki slobodan trenutak iskoristimo da se odmorimo. Dakle, ovde smo zbog rada i odmora, to su naše jedine dve preokupacije - rekao je Simonović.

Iz Vas govori kapiten?

- Velika je odgovornost na meni, priznanje, poverenje koje sam dobio od selektora Đorđevića i hvala mu na tome. Moram na svakom koraku da dajem primer, i na terenu i van njega. Mi smo najbolja košarkaška nacija na svetu iza Amerikanaca i to ni u jednom trenutku niko od nas ne sme da zanemari. I u sportskom i u ljudskom smislu mi moramo da budemo oličenje najboljih. Da emitujemo najlepšu sliku o košarkaškoj reprezentaciji Srbije.

Kako se osećate kao najstariji u timu?

- U društvu mladih osećam se kao dečak. U ovom sastavu sa Nedovićem sam reprezentativac sa najdužim stažom i mi sa najviše iskustva smo tu da pomognemo mlađima i novajlijama da se što bolje uklope u nacionalni tim - zaključio je Simonović.

Marko Simonović je primer čoveka koji se nikada ne predaje. Od talentovanog dečaka, obično prekobrojnog u mlađim selekcijama za velika takmičenja, stigao je do statusa kapitena reprezentacije Srbije. Mnogi od onih koji su bili ispred njega u međuvremenu su zaostali i izgubili se. Eto putokaza za one u juniorskom uzrastu koji razmišljaju kojim putem ići dalje...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online