Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 09.12.2018.
10:41
Vestionline A

Jokić proradio, ali ne baš dobro veče za ostale Srbe u NBA ligi

Košarkaši Sakramenta su izgubili od Indijana Pejsersa, Majami pobedio LA Kliperse.

twitter.com/nuggets
 

Tokom prve četvrtine Kingsi postepeno uspostavljali kontrolu na parketu i gradili prednost koja će u jednom trenutku tokom druge deonice postati i dvocifrena. 

Pejsersi ih i pre poluvremena stižu i košem Tajrika Evansa prestižu na 51:50, da bi na poluvreme otišli s prednošću 54:52. Kingsi su se tokom treće deonice držali u igri, u četvrtoj su pali što je Indijana znala da iskoristi i pobedi. 

Bogdan Bogdanović nije imao najbolje šutersko veče u igri Kingsa (4/11) i imao je 11 poena i šest asistencija.

Nemanja Bjelica je Pejsersima ubacio šest poena uz 12 skokova, a najefikasniji su kod "Kraljeva" bili Badi Hild sa 20 i Dieron Foks sa 18 poena. Pejsersi su imali raspoloženog Tadeusa Janga koji je imao 20 poena, dok je Bojan Bogdanović ubacio dva manje.

Tim Bjelice i Bogdanovića sada je sa 13-12 na devetom mestu Zapada, a Indijana je sa 16-10 četvrta na Istoku.

U porazu Klipersa od Majamija, Miloš Teodosić nije bilo na terenu, ali je igrao Boban Marjanović. On je za 13 minuta ubacio osam poena i imao četiri skoka i jednu ukradenu loptu, dok je Tobajas Heris već po običaju ove sezone bio najbolji u dresu tima iz LA. 

Heris je dao 20 poena ali uz loš šut iz igre. Dvejn Vejd je predvodio Majami sa 25 poena (8/21), a Džastis Vinslou je imao 21. 

Majami je tokom čitavog meča , izuzev na samom početku vodio, Klipersi su u trećoj četvrtini imali nalet posle kog su izjednačili na 76:76, posle trojke Majka Skota su koji minut kasnije i poveli, ali je četvrta četvrtina bila potop. 

Majami je tu napravio veliku seriju kojoj Los Anđeles nije mogao da parira i to je odlučilo pobednika. Klipersi su sada četvrti u zapadnoj konferenciji sa 16 pobeda i devet poraza, a Majami je deveti na Istoku sa 11-14.

Srpski centar Nikola Jokić bio je najefikasniji u svom timu sa 24 poena, 11 skokova i sedam asistencija (9/17 iz igre).

Najbliži mu je u timu Nagetsa bio Malik Bizli sa 19, pa Huančo Ernangomes sa 17 poena. Atlanta Hokse je predvodio krilni centar Džon Kolins sa 30 poena, 12 skokova i pet asistencija, Bembri je dodao 18, a Vins Karter 13 poena.

Nagetsi su vrlo rano ušli u napadački ritam u ovom meču i već do polovine prve deonice trojkom Lajlsa probili dvocifrenu razliku na 20:9. 

Nakon trojke Monte Morisa, a nešto zatim i njegove asistencije i poena Plamlija, Denver je imao +15 i komfornu prednost, a razliku je pravila i odbrana kojom su igrači Denvera terali protivnike iz Hoksa da povremeno "bacaju cigle" na koš.

Atlanta do kraja prve četvrtine uspeva da smanji na 35:25, a do poluvrmena da je prepolovi, da bi Trej Jang polaganjem doneo i prvu prednost Hoksima posle četiri i po minuta u trećoj deonici. 

Hoksi su se postepeno odlepljivali zahvaljujući Jangu, pa su do kraja treće deonice imali devet, a tokom četvrte četvrtine i svih 16 poena prednosti, što je za Nagetse bilo previše da stignu i izgubili su. 

Denver je ovim porazom ostao i bez prvog mesta na Zapadu, na kom je sada Oklahoma sa 16 pobeda i osam poraza. Drugi su Voriorsi sa 18-9, a Nagetsi imaju 17-9. Atlanta je pretposlednja na slabijem Istoku sa samo šest pobeda i 20 poraza.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online