Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 26.05.2019.
08:56
Vestionline A

Lenard doneo Torontu prvo NBA finale

Tim iz Kanade slavio je pred svojom publikom u šestom meču finalne serije Istoka protiv Milvokija rezultatom 100:94 (18:31, 25:19, 28:26, 29:18) i obezbedio konačnu pobedu rezultatom 4:2. I tako su ispisali novu stranicu u istoriji franšize, jer su prvi put izborili veliko finale NBA lige.

Tanjug/AP
 

Toronto je napravio uspeh za pamćenje, budući da je posle 0:2 u duelu sa Milvokijem preokrenuo seriju u svoju korist ostvarivši četiri trijumfa u nizu.

Nakon brejka u petom meču, finalni udarac Baksima zadali su pred domaćom publikom najviše zahvaljujući Lenardu Kavaiju, koji je završio duel sa učinkom od 27 poena (šut iz igre 9/22, šut za tri 1/8, slobodna bacanja 8/11), 17 skokova, sedam asistencija, šest izgubljenih, uz dve ukradene lopte i dve blokade.

Gosti su uspeli sjajno da povuku meč i u prvoj četvrtini da nametnu svoj ritam, nakon čega su Reptorsi u nastavku dugo jurili priključak. Tek početkom poslednjeg kvartala uspeli su da "slome" rivala i potom očuvaju prednost do kraja utakmice.

Uz Lenarda istakli su se i Paskal Siakam sa 18 pogodaka, Kajli Lauri postigao je 17 poena, uz pet skokova i osam asistencija, dok je Fred Vanvlit završio duel sa 14 poena, od čega je ubacio četiri trojke iz pet pokušaja.

Kod Milvokija najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti, a pratili su ga Bruk Lopez sa 18 poena i devet skokova, i Kris Midlton koji je upisao 14 pogodaka.

- Verovali smo i kada je bilo minus 15. Mnogo smo radili sve dok nismo uspeli - rekao je Lenard posle istorijskog uspeha i napomenuo da je ekipa posle lošeg starta serije u nastavku, pre svega, igrala agresivnije u odbrani što im je donelo rezultat.

Reptorsi su gubili u prethodne tri godine od Klivlend Kavalirsa Lebrona Džejmsa u finalu konferencije, dok prošlog leta konačno nije stigao Lenard.

- On je najbolji igrač lige i srećni smo što je s nama u Torontu - rekao je predsednik Reptorsa Masai Uđiri, na šta je Lenard reagovao:

- Samo želim da pobeđujem. Briga me o statusu najboljeg igrača. Želim da sam u najboljem timu.

Toronto će se za šampionski prsten NBA lige boriti sa aktuelnim šampionima Golden Stejt Voriorsima, koji su izbacili Portland.

Finalna serija startuje u noći između četvrtka i petka, igra se na četiri pobede, a prva dva meča biće održana u Torontu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online