Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.10.2014.
04:37 >> 05:27h
Vestionline A

NFL: Marej šokirao Sijetl, magija Rodžersa, furiozni Baltimor

Pao je i šampion na svom terenu. Preporođeni Dalas napravio je najveće iznenađenje šeste nedelje NFL šampionata pobedom nad Sihoksima 30:23 na uvek bučnom "Senčuri link fildu". Fenomenalnu pobedu ostvario je Grin Bej u Majamiju, a kvoterbek Perkersa bacio je tačdaun pas za pobedu tri sekunde pre kraja. Baltimor je razbio Tampu na Floridi, a Džoe Flako bacio je pet tačdaun pasa, od toga čak četiri u prvoj četvrtini.

Rob Gronkovski, tajtend Nju Ingland Petriotsa briljirao je na meču sa Bafalom
 

Šampioni NFL poraženi su na svom terenu tek drugi put za poslednje tri sezone. Kaubojsi su ostvarili i peti uzastopni trijumf i najavili da su ove sezone konačno sazreli za barem plej-of. Dalas je dobio Sihokse njegovim oružjem - trčanjem

Redosled AFC

ISTOK: Nju Ingland 4-2, Bafalo 3-3, Majami 2-3, Njujork Džets 1-5.

SEVER: Sinsinati 3-1-1, Baltimor 4-2, Klivend 3-2, Pitsburg 3-3.

JUG: Indijanapolis 4-2, Hjuston 3-3, Tenesi 2-3, Džeksonvil 0-6.

ZAPAD: San Dijego 5-1, Denver 4-1, Kanzas 2-3, Ouklend 0-5.

Briljirao je raning bek gostiju Demarko Marej, koji je istrčao 115 jardi, a njegov tačdaun tri minuta pre kraja meča odlučio je pobednika. Domaćinu ništa nije polazilo za rukom. Napad je bio katastrofalan. Maršon Linč je bio neprimetan, dok Rasel Vilson nikako nije uspevao da probije proteklih godina najgoru odbranu NFL, koja ove sezone igra odlično.

Porazu Sijetla najviše se obradovala Arizona, koje je ponovo lider divizije zapad NFC. U tim Kerdinalsa vratio se kvoterbek Palmer, koji je vodio svoj tim do trijumfa protiv slabog Vašingtona. Kvoterbek Redskinsa Kirk Kazins bacio je 354 jardi, ali je imao čak tri presečene lopte za nastavak loše serije ekipe iz glavnog grada SAD.

REZULTATI ŠESTE NEDELJE

Hjuston Teksans - Indijanapolis Kolts                                        28:33

Sinsinati Bengals - Karolina Penters                                            37:37 p.

Bafalo Bils - Nju Ingland Petriots                                               22:37

Minesota Vajkings - Detroit Lajons                                             3:17

Njujork Džets - Denver Bronkos                                                 17:31

Tampa Bej Bakanirs - Baltimor Rejvens                                     17:48

Klivlend Brouns - Pitsburg Stilers                                              31:10

Majami Delfins - Grin Bej Pekers                                               24:27

Tenesi Tajtens - Džeksonvil Jaguars                                          16:14

Sijetl Sihoks - Dalas Kaubojs                                                    23:30

Arizona Kerdinals - Vašington Redskins                                   30:20

Ouklend Rajders - San Dijego Čardžers                                    28:31

Atlanta Felkons - Čikago Bers                                                  13:27

Filadelfija Igls - Njujork Džajants                                              27:0

Grin Bej Pekersi su stigli do treće pobede u nizu. Pao je Majami na Floridi, zahvaljujući tačdaun pasu Erona Rodžersa ka Karlisu, tri sekunde pre kraja. Detroit je slavio u Minesoti i bez verovatno najboljeg resivera lige Kelvina Džonsona. Očajan je bio ruki kvoterbek Vajkingsa Bridžveter, koji je bacio čak tri presečene lopte.

Rendal Kob, resiver Grin Beja prolazi kroz odbranu Majami Delfinsa
 

Posle blamaže u Kanzasu, Nju Ingland se trgao, pa je posle Sinsinatija razbio i Bafalo u gostima. Odličan je bio Tom Brejdi, koji je bacio čak četiri tačdaun pasa. Briljirao je i oporavljeni tajtend Petriotsa Rob Gronkovski.

Redosled NFC

ISTOK: Dalas i Filadelfija po 5-1, Njujork Džajants 3-3, Vašington 1-5.

SEVER: Grin Bej i Detroit po 4-2, Čikago 3-3, Minesota 2-4.

JUG: Karolina 3-1-2, Nju Orleans 2-3, Atlanta 2-4, Tampa Bej 1-5.

ZAPAD: Arizona 4-1, Sijetl i San Francisko po 3-2, Sent Luis 1-3.

Pejton Mening je sa tri tačdaun pasa predvodio Denver do rutinske pobede protiv slabašnih Njujork Džetsa. Legendarnom kvoterbeku fale još samo tri tačdaun pasa da prestigne Breda Favra i uđe u istoriju NFL-a.

Najubedljiviju pobedu ostvario je Baltimor koji je na Floridi razbio Tampa Bej. Fantastičan je bio Džoe Flako, koji je imao pet tačdaun pasa, od toga četiri u prvoj četrtini. Tako je postao tek drugi kvotrbek u istoriji kome je to pošlo za rukom. Uragan Rejvensa dogodio se u prvih 15 minuta, koju su gosti dobili 28:0. Sjajno je trčao Forset, dok je iskusni veteran Stiv Smit dobro hvatao pasove kvoterbeka Flaka. U divizijskom duelu, Klivlend je demolirao Pitsburg. Stilrsi nastavljaju sa igrama toplo-hladno.

Atlanta je izgubila prvi susret u svom "Džordžija domu". Bolji je bio Čikago, koji je tako ostvario i treću pobedu na strani (kod kuće dva poraza Bersa). Odlično je igrom Čikaga dirigovao kvoterbek Džej Katler, koji je odlično upošljavao svoje resivere, pogotovo Džefrija, koji je istrčao 136 jardi, dok je Forte imao dva tačdaun pasa trčanjem. San Dijego je teže nego što se očekivalo slavio protiv Ouklenda, koji su zabeležili i peti poraz.

U šestoj nedelji NFL odigran je prvi meč bez pobednika. Sinsinati i Karolina odigrali su sjajan meč sa mnogo preokreta. Tragičar meča je kiker Bengalsa, Nudžent, koji je u produžecima sa samo 36 jardi promašio fild gol. Utakmica će ostati upamćena i po tačdaunu od 89 jardi raning beka Sinsinatija Đovanija Bernarda.

U "Sandej najt fudbalu", Filadelfija je razbila očajne Džajantse. Odbrana Iglsa razbila je napad Ilaja Meninga, koji je često "sekovan". Iako je kvoterbek domaćina Nik Fols bacio dve presečene lopte to se nije odrazilo na ubedljiv trijumf četa Čipa Kelija. Najbolji resiver Njujork Džajantsa VIktor Kruz doživeo je tešku povredu kolena, pa je za njega sezona najverovatnije završena.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online