Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.02.2019.
22:00
N. Plavšić A

Ivana Španović za Vesti-online: Doha i Tokio su glavni ciljevi i sve je podređeno tome!

U četvrtak je u beogradskom hotelu "M" održana svečanost u organizaciji Atletskog saveza Srbije povodom proglašenja najboljih u prethodnoj godini, tim povodom smo iskoristili priliku da popričamo sa našom najboljom atletičarkom, ali i njenim trenerom Goranom Obradovićem.

 
Za nju je 2018. godina počela baš onako kako su svi želeli, zlatna medalja na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu pa zlato na Mediteranskim igrama u španskoj Taragoni, ali onda...
 
- Na red je došla odbrana evropske titule u Berlinu ali sam posle kvalifikacija morala da odustanem od daljeg takmičenja, i nažalost kasnije nisam mogla da obranim ni trofej u Dijamantskoj ligi - počela je Ivana.
 
- Napravila sam pauzu od šest meseci, počela sam sa treninzima na vreme, bez bolova ili ikakvih fizičkih opomena da smo krenuli ranije ili bilo šta slično. Otvorila sam sezonu proteklog vikenda u Berlinu sa solidnim skokovima, ali sam izuzetno zadovoljna što sam zdrava i što nemam nikakvih bolova i sad možemo da planiramo ostala takmičenja i pripreme onako kako to uvek radimo.
 
Beograd će u sredu 20. februara biti centar balkanske atletike jer se održava četvrti "Indor miting Serbia open", Ivana će posle dve godine ponovo učestvovati. A ovo takmičenje će joj biti priprema za ono što sledi dve nedelje kasnije na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu.
 
- U Glazgovu branim titulu iz Beograda od pre dve godine. Za sada sve ide po planu, i nadam se da ću uspeti u toj nameri koju imam što se tiče zimskog dela sezone. A kasnije, u otvorenom dela sezone me čeka Svetsko prvenstvo u Dohi u oktobru, i to će biti još jedna prilika da se borim za prvu zlatnu medalju na otvorenim borilištima.
 
Ušli smo u predolimpijsku godinu i sigurno je da već svi po malo razmišljaju o narednoj Olimpijadi u Tokiju.
 
- Tokio bi trebao da bude kruna moje karijere, a Doha će biti poslednji veliki ispit pre toga. Doha i Tokio su glavni ciljevi i sve je podređeno tome! - zaključila je naša zlatna devojka.
 
MN Press
Goran Obradović i Ivana Španović, sa bronzanom medaljom sa OI u Riju 2016. godine

Trofej "Profesor Aleksandar Petrović" pripao je najboljem treneru u 2018. godini, Ivaninom treneru Goranu Obradoviću. Za najuspešniji klub proglašen je AK Vojvodina Novi Sad.

- Veoma sam počastvovan što sam peti put zaredom osvojio priznanje koje nosi ime jednog od najvećih srpskih trenera u atletici. Nije bilo lako osvojiti ovu nagradu, naročito prvi put te 2014. godine jer je konkurencija bila velika. Godinu dana pre toga kada se prvi put dodeljivala ova plaketa, dobila je moja koleginica Mirjana Stojanović, koja tada bila najbolji trener u Evropi. Ali zapravo, put do ovih pet plaketa je zapravo bio i najteži jer do vrha jeste teško doći ali je mnogo teže ostati na njemu i zadržati taj visoki nivo rezultata i plasmana na velikim takmičenjima.

- Sigurno da je 2018. godina upisana u istoriji, međutim nismo završili posao jer je na Evropskom prvenstvu Ivana zbog jedne ozbiljne povrede morala da se povuče sa takmičenja, i to je u mnogome promenilo i kako će izgledati ova 2019. godina. Ivana će se definitivno i pojaviti na dvoranskom Evropskom prvenstvu ali bez nekih mnogo velikih ambicija koje su bile u Beogradu pre dve godine kada je skočila 7,24 metra. Očekuje da bude na nivou od 6,90 do 7 metara što će sigurno značiti osvajanje jedne od medalja - naglašava Obradović.

Glavni cilj u 2019. godini je Svetsko prvenstvo u Dohi, koje zajedno sa Ivanom željno iščekuje:

- Prvi put se jedno veliko takmičenje održava tako kasno. Imaćemo specijalne pripreme za to, nešto drugačije nego obično. Potpuno ćemo se podrediti tom takmičenju jer očekujemo da se Ivana bori za zlatnu medalju jer je to jedino zlato sa velikih svetskih takmičenja koju ona nema, uz olimpijsko zlato, naravno. Ivana ima bronzanu medalju sa svetskih prvenstava na otvorenom i bronzanu medalju sa olimpijskih igara i sigurno se nećemo zadovoljiti nečim manjim od te bronzane medalje ali naš cilj se svakako zna- a to je zlatna medalja jer Ivana to i zaslužuje - poručio je trener naše najbolje atletičarke.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online